Antena 3 CNN Actualitate Angajați români, în greva foamei pe un vas de croazieră blocat de două luni: 'Abia mă mai pot ridica din pat dimineața'

Angajați români, în greva foamei pe un vas de croazieră blocat de două luni: 'Abia mă mai pot ridica din pat dimineața'

1 minut de citit Publicat la 15:30 10 Mai 2020 Modificat la 15:30 10 Mai 2020
o_1e7v909hn1bn5158tphq10gjn6b.jpg
Sursa foto: Hepta

Cei 15 români au cerut să li se păstreze anonimatul, pentru că șefii i-ar fi amenințat că vor fi sancționați dacă vor sta de vorbă cu presa.

„Sănătatea mea mintală se degradează. Nu mai avem speranță”, s-a plâns unul dintre români, potrivit Daily Mail.

Un alt angajat român, al cărui tată este grav bolnav, povestește că a ajuns la capătul puterilor: „Doar gândindu-mă că i s-ar putea întâmpla ceva, abia mai reușesc să mă mai ridic din pat. Vasul va ajunge curând în Miami. De ce nu ne trimit acasă cu avionul?”. 

Compania a anunțat rezolvarea situației, deși românii sunt încă departe de casă

„Situația a fost rezolvată pe cale amiabilă, după o discuție între căpitan și membrii echipajului”, a transmis Jonathan Fishman, purtătorul de cuvânt al companiei Royal Caribbean.

Michael Bayley, CEO al companiei, a anunțat că în curând va fi semnat un acord cu Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din SUA pentru repatrierea românilor.

Angajații spun însă că nu vor încheia greva foamei până când nu vor primi dovezi că vor fi transferați în România

CDC le-a cerut directorilor companiei să semneze un acord legal prin care se angajează să respecte normele de sănătate publică, adică să le furnizeze angajaților pe care îi debarcă măști de protecție și să le asigure transport privat până acasă. Până în prezent, Royal Caribbean le-a permis să plece doar angajaților americani, folosind această procedură.

Miercuri, românii au fost transferați într-o altă ambarcațiune care i-a dus până în Barbados. De acolo au fost informați că vor pleca acasă pe 16 mai. Ulterior, au fost anunțați că zborul va fi amânat pentru 21 mai.

Românii și-au pierdut speranța că vor ajunge prea curând în România pentru că seria de amânări se tot prelungește. La începutul pandemiei, le-a fost promis că vor fi trimiși acasă pe 30 martie. 

×
x close