Antena 3 CNN Actualitate Angajații care vor primi, anul acesta, doar 100 de lei pe voucherele de vacanță | Sumele s-au modificat pentru mulți români

Angajații care vor primi, anul acesta, doar 100 de lei pe voucherele de vacanță | Sumele s-au modificat pentru mulți români

Unii dintre angajații de la stat vor avea o mare ”surpriză” anul acesta. Suma primită pe voucherele de vacanță se va modifica. Mai exact, va scădea considerabil.

vouchere vacanta
Angajații care vor primi, anul acesta, doar 100 de lei pe voucherele de vacanță | Românii care vor primi sume mai mici decât cele promise
de Laura Dinu    |    17 Mai 2023   •   00:00

Ministerul Educației a emis un ordin prin care, în această vară, o parte din personalul din învățământ va primi o sumă limitată de bani pe voucherele de vacanță.

Este vorba despre românii care sunt angajați cu normă redusă sau care au contract de muncă pe perioadă determinată. Aceștia nu vor primi pe card suma întreagă.

Aceeași măsură se va aplica și în cazul profesorilor care sunt angajați pentru o oră. Aceștia vor primi pe carduri doar suma de 100 de lei. Cazurile de acest gen sunt extrem de frecvente în învățământ.

Cum se calculează

Cei 1.450 de lei se vor acorda profesorilor care sunt angajați cu normă întreagă, mai exact un program de lucru de 12 luni și 8h/zi.

Citește și: Românii care vor primi banii pe vouchere până la data de 31 mai

Pentru a afla cu cât se vor reduce sumele de pe vouchere, profesorii trebuie să aibă în vedere următorul lucru. Suma de 1.450 de lei se împarte la 12 luni și la programul normal de 8h. Suma rezultată se înmulțește cu numărul de luni și ore prevăzute în contractul de muncă, urmând ca la final să se aplice un multiplu de 50, scrie dcnews.ro.

Pe de altă parte, angajații care au utilizat parțial sau total banii de pe vouchere, și al căror contract încetează dintr-un motiv sau altul, vor fi obligați să restituie angajatorului contravaloarea voucherelor de vacanță necuvenite utilizate.

La primirea voucherelor de vacanţă, personalul beneficiar semnează o declaraţie pe propria răspundere privind restituirea voucherelor de vacanţă rămase neutilizate la data încheierii perioadei de valabilitate a acestora şi/sau a sumelor necuvenite la data încetării contractului individual de muncă/raportului de serviciu.

La sfârşitul perioadei de valabilitate a suportului electronic pe care au fost alimentate voucherele de vacanţă sau la data încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligaţia de a restitui angajatorului suportul electronic, iar acesta, la rândul lui, va restitui suportul electronic unităţii emitente.

În cazul în care beneficiarul a utilizat în totalitate sau în parte voucherele de vacanţă alimentate electronic, iar ulterior intervine o cauză de restituire, acesta va restitui angajatorului contravaloarea voucherelor de vacanţă necuvenite utilizate, în termen de 60 de zile de la producerea cauzei care determină restituirea.

×
Subiecte în articol: vouchere vacanta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close