Conform anchetatorilor, timp de doi ani, cei cinci angajaţi au modificat cote şi au plasat pariuri, câştigând astfel o avere.
Concret, în momentul în care un eveniment al unui meci era acordat (n.r. corner, cartonaş galben, etc.), unul dintre angajaţi suspenda automat din sistem cota de pariuri, ridica manual suspendarea pentru câteva scunde timp în care erau plasate pariuri prin interpuşi sau în mod personal prin diferite conturi, şi plasa pariurile.
În total, în cei doi ani de activitate, angajaţii casei de pariuri au câştigat peste 300.000 de lei.
În această dimineaţă, poliţiştii din Bucureşti au efectuat mai multe percheziţii în locuinţele suspecţilor.
"Astăzi, 11 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pun în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în Capitală și județul Ialomița și 26 de mandate de aducere, în Capitală și județele Ilfov și Călărași, emise pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică.
Din datele și probele administrate în cauză de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018 - 2020, 5 angajați, din cadrul unei case de pariuri, având funcția referent statistician, ar fi facilitat câștigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri.
Din cercetări, s-a stabilit că ulterior, aceștia ar fi declararat pariurile ca fiind câștigătoare, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 315.000 de lei.
În cursul acestei dimineți, sunt puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere, mai multe persoane fiind conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă informatică.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.