Antena 3 CNN Actualitate Angajat la Ministerul Turismului: Salariu de 2.000 euro

Angajat la Ministerul Turismului: Salariu de 2.000 euro

Angajat la Ministerul Turismului: Salariu de 2.000 euro
02 Sep 2010   •   21:31

E un avantaj să fii bugetar, cu condiţia să lucrezi la Ministerul Dezvoltarii si Turismului. Site-ul Inpolitics publică lista salariaţilor din subordinea Elenei Udrea. Instituţia a fost ocolită de criză, astfel că salariţi de rangul 3 - 4 au primit în iulie mai bine de 2.000 de euro.

În luna iulie, toţi bugetarii au fost afectaţi de tăierile salariale cu 25%. Austeriatea, însă, nu se simte prea tare la Ministerul Turismului, unde mulţi angajaţi au ridicat în iulie salarii de peste 2.000 de euro.

Există chiar un şef de serviciu de la Direcţia Gestionare Programe POR care a ridicat de trei ori mai mult decât ministrul, adică 12.807 lei.

Dar nici angajaţii simpli nu au dus-o rău. Zeci de consilieri de examinare evaluare ridică salarii de peste 8 mii de lei. Cel mai prost plătit angajat pe o astfel de funcţie a ridicat, în luna iulie, nu mai puţin de 3.247 de lei.

Reprezentanţii Ministerului Turismului spun că în iulie a fost o situaţie excepţională când salariaţii disponibilizaţi şi-au luat banii pe zilele de concediu pe care n-au apucat să le facă, iar alţii au primit bani în plus pentru că lucrează cu fonduri europene.

După declaraţiile purtătorului de cuvânt, un consilier simplu a primit, în iulie, cel puţin dublu faţă de o lună obişnuită.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ministerul turismului salariu angajat
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close