Ministerul Transporturilor propune suplimentarea numărului maxim de posturi cu 470 la câteva dintre instituţiile aflate în subordinea sa, cele mai multe fiind trecute în dreptul Autorităţii Rutiere Române (ARR) - 180 de posturi, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) - 99 de posturi şi Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) - 80 de posturi, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat miercuri pe site-ul MT.
„Toate instituţiile publice care funcţionează în subordinea Ministerului Transporturilor au stabilit numărul maxim de posturi în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 21/2015 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, cu modificările ulterioare. (...) Modificarea numărului maxim de posturi este necesară pentru angajarea personalului de specialitate din activitatea de bază a instituţiilor, pentru activităţile noi introduse prin acte normative, pentru a asigura desfăşurarea normală a activităţii şi în condiţii de siguranţă”, se menţionează în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 21/2015 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor precum şi modificarea unor acte normative.
Proiectul de act normativ are în vedere modificarea numărului maxim de posturi, prin suplimentarea acestuia, la următoarele instituţii publice: Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) cu 80 posturi, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă cu 18 posturi, Aeroclubul României cu 43 de posturi, Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) cu 40 posturi, Autoritatea Rutieră Română (ARR) cu 180 de posturi, Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) cu cinci posturi, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) cu 99 posturi şi Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER) cu cinci posturi.