Antena 3 CNN Actualitate Andronescu: Suntem pe calea cea bună cu reforma învăţământului

Andronescu: Suntem pe calea cea bună cu reforma învăţământului

1 minut de citit Publicat la 00:46 31 Iul 2009 Modificat la 00:46 31 Iul 2009
Andronescu: Suntem pe calea cea bună cu reforma învăţământului
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat, după discuţiile pe baza Codului învăţământului, că reforma domeniului pe care îl administrează este în plină desfăşurare, fiind pe calea cea bunp, în replică la afirmaţiile de joi ale preşedintelui Traian Băsescu.

"De când m-am reîntors la minister, lucrăm acerb pe toate planurile. Sperăm să intrăm în noul an şcolar cu o curriculă nouă. Dezbatem problema descentralizării în sistemul preuniversitar. Pot să spun că reforma învăţământului este în plină desfăşurare şi suntem pe calea cea bună", a declarat ministrul Andronescu.

Discuţiile pe baza Codului Educaţiei vor continua şi vineri, de la ora 10, când urmează să se dezbată modalitatea de admitere la liceu şi metodologia de evaluare a elevilor.

Preşedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Radio România Actualităţi că o înţelegere între oameni politici şi sindicate blochează reforma din educaţie şi a criticat-o pe Ecaterina Andronescu pentru că încearcă împreună cu sindicatele să mistifice "soluţiile bune ale comisiei Miclea".

Preşedintele Traian Băsescu a spus la postul public de radio că responsabili de situaţia dezastruoasă din educaţie sunt politicienii, dar şi sindicatele, care apără interesele lor, pe ale profesorilor, şi nu pe ale studenţilor sau elevilor.

"De ce s-a ajuns aici? şi am să vă spun. Datorită oamenilor politici, în mod deosebit a miniştrilor educaţiei şi sindicatelor - reţineţi ce vă spun. Sindicatele sunt egal responsabile de dezastrul pe care-l avem în educatie", a declarat şeful statuluu, citat de Newsin.

"În România este un abuz împotriva elevilor pentru a menţine catedre. La noi, în liceu, ca şi în şcoala generalp, copilul face 13-14 materii. De ce? Ca să se dea de lucru la foarte mulţi dascăli, în condiţiile în care nu avem dascăli calificaţi sută la sută. Avem şi zeci de mii de suplinitori, avem şi ... Oare de ce nu venim la ceea ce este rezonabil? Cinci, saşe materii pe an pentru fiecare copil. De ce? Pentru că este înţelegerea între oameni politici şi sindicate. Care au viciat profund, aceste înţelegeri, calitatea sistemului de educaţie românesc", a continuat preşedintele.
Antena3.ro

×
x close