Antena 3 CNN Actualitate Andronescu: BAC-ul ar trebui regândit

Andronescu: BAC-ul ar trebui regândit

Andronescu: BAC-ul ar trebui regândit
02 Iul 2007   •   19:50

La ?Ştirea zilei?, pe Antena 3, Gabriela Vrânceanu Firea a vorbit despre examene, cu fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, directorul Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare, Cristian Mirescu, şi cu jurnalista Melania Mandas Vergu. Asta în contextul unui adevărat scandal privind subiectul III de la proba scrisă de limbă şi literatură română, de la Bacalaureat. Elevii, profesorii şi chiar autorul citatului în jurul căruia a fost construit subiectul, Nicolae Manolescu, ? toţi au declarat că cerinţele au fost exagerate pentru un asemenea nivel. Întrebarea emisiunii: "Au fost subiectele mai grele în acest an, la BAC?"

Reacţia Ministerului Educaţiei a fost clară: ?Subiectele corespunzătoare variantei cu numărul 78, extrasă în data de 29 iunie 2007, ora 9.00, de Comisia Naţională de Bacalaureat pentru proba scrisă de Limba şi literatura română corespund integral tematicii din programa aferentă examenului din acest an?.

?Dacă subiectul ar fi fost imposibil, m-aş fi aşteptat ca profesorii să se fi sesizat din timpul anului?, a declarat Andronescu. Cu toate astea, fostul ministru precizează că o astfel de cerinţă ar fi fost mai degrabă potrivită pentru absolvenţii de filologie.

Ecaterina Andronescu vede o soluţie pentru această situaţie ? regândirea examenului de Bacalaureat. ?Ar trebui să regândim examenul Bacalaureatului în funcţie de nevoile actuale ale elevilor, iar liceul mai strâns specializat?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close