Antena 3 CNN Actualitate Andrei Marga: Elevii au nevoie de motivaţie, nu de evaluări

Andrei Marga: Elevii au nevoie de motivaţie, nu de evaluări

Andrei Marga: Elevii au nevoie de motivaţie, nu de evaluări
10 Mai 2009   •   12:07

Elevii şi profesorii au nevoie de motivaţie, nu de evaluari, care îi terorizează, a atras atenţia fostul ministru al Educaţiei Andrei Marga. Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, Marga a mai subliniat că învăţământul românesc nu mai dispune de profesori calificaţi. Reorganizarea învăţământului, echiparea unităţilor şcolare şi motivarea elevilor ar trebui să fie, în acest moment, priorităţile din sistemul educaţional, este de părere fostul ministru al Educaţiei.

În ceea ce priveşte numărul mare de evaluări propuse de Comisia prezidenţială pentru Educaţie, Marga susţine, că proiectul nu reprezintă decât o găselniţă nechibzuită care nu va rezolva nimic în sistemul de învăţământ.

O soluţie o reprezintă, mai degrabă, crearea de motivaţii profesionale atât în rândul elevilor cât şi cel al profesorilor, şi nu terorizarea lor cu numeroase evaluări, susţine fostul ministru al Învăţământului, Andrei Marga. Acesta a declarat că vom avea un sistem educaţional eficient după ce se încheie reforma începută în 1997 şi se va elabora un proiect chibzuit de reformă pentru era globalizării şi o strategie de aplicare a lui.

Marga a adus în discuţie şi învăţământul universitar care întâmpină probleme serioase. Sistemul de adoptare a specializărilor este prea rigid, iar o universitate care este sensibilă la piaţa muncii rămâne blocată. Fostul ministru a mai afirmat că, în ultimii ani, în tot sistemul educaţional s-a lucrat haotic, iar o rezolvare ar putea veni în viitorul apropiat.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close