Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la TVR. Cătălin Micula (PNL) sugerează implicarea SRI. CNA sesizează Procurorul General

Anchetă la TVR. Cătălin Micula (PNL) sugerează implicarea SRI. CNA sesizează Procurorul General

Anchetă la TVR. Cătălin Micula (PNL) sugerează implicarea SRI. CNA sesizează Procurorul General
11 Oct 2007   •   13:20

Conducerea televiziunii publice va fi chemată să dea explicaţii în Parlament în faţa comisiei de cultură pentru înregistrarea difuzată miercuri seară, în care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş se află la o întâlnire cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş. Daniel Morar susţine că înregistrarea nu provine de la DNA. "Trebuie să aflăm ce relaţie există între Televiziune şi celelalte instituţii ale statului. Mie, cel puţin, mi se pare că nu s-a procedat corect în cazul Remeş", a declarat Păunescu.

Păunescu a mai subliniat că va face mai multe precizări după ce va afla de la reprezentanţii conducerii TVR adevărul despre metodele prin care a intrat în posesia înregistrărilor difuzate, miercuri, în jurnalul de la ora 19.00.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Cătălin Micula (PNL), a declarat că difuzarea înregistrărilor video şi audio de către TVR s-a făcut la comanda "strictă", "clară", de la Cotroceni, transmisă prin intermediul ofiţerilor care se ocupă de SRTV şi executată de oameni "care răspund acestor comenzi". "Vom discuta în comisie să vedem dacă la postul public sunt oameni plătiţi de alte instituţii, SRI, SIE, care acţionează la comandă", a precizat liberalul Micula, citat de Mediafax.

Directorul Ştirilor TVR, Rodica Culcer, a declarat că difuzarea a imaginilor de la întâlnirea Remeş-Mureşan a fost legală, întrucât acestea erau "de interes public", şi nimeni nu o poate obliga să dezvăluie sursa care a furnizat caseta.

Şi CSM a dispus, joi, efectuarea de verificări de către inspecţia judiciară ca urmare a furnizării în mass-media a materialului video cunoscut sub numele ?Scurtmetrajul şpăgii Mureşan-Remeş?. După definitivarea controlului, documentul va fi prezentat plenului CSM, care va adopta măsuri în raport cu rezultatul constatărilor inspecţiei.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să sesizeze Procurorul General al României în cazul imaginilor difuzate de TVR.

PC solicită conducerii TVR să facă publică sursa casetei legate de Decebal Traian Remeş, considerând că difuzarea imaginilor s-a făcut cu încălcarea. Conservatorii cer şi demiterea şefului Ştirilor TVR, Rodica Culcer, pentru că a permis implicarea televiziunii publice într-o luptă politică şi pentru că a acceptat să facă publice probe dintr-un dosar în curs.

IMAGINILE FLAGRANTULUI. REMEŞ, MUREŞAN ŞI MITA

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close