Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la Spitalul de Pediatrie din Cluj după ce un bebeluș a făcut septicemie și a murit. Mama: Mi-am dat seama că e ceva în neregulă

Anchetă la Spitalul de Pediatrie din Cluj după ce un bebeluș a făcut septicemie și a murit. Mama: Mi-am dat seama că e ceva în neregulă

sectie pediatrie paturi copii
Acuzații grave după moartea unui bebeluș de 4 luni, care a făcut insuficiență multiplă de organe, ca urmare a unui șoc septic, pe patul de spital din Cluj. FOTO Getty Images
de G.M.    |    22 Oct 2024   •   08:53

Acuzații grave după moartea unui bebeluș de 4 luni, care a făcut insuficiență multiplă de organe, ca urmare a unui șoc septic, pe patul de spital din Cluj. Părinții susțin că bebelușul trebuia operat de urgență din cauza unei boli cardiace, doar că nu a mai avut loc la Institutul Inimii așa că a rămas în grija medicilor de la Spitalul de Pediatrie.

În timp ce Spitalul de Pediatrie din Cluj face anchetă internă, conducerea Institutului Inimii susține că operația bebelușului nu a fost amânată din lipsă de locuri, ci pentru că nu putea fi operat înainte de a se vindeca de pneumonia care i-a fost, de fapt, fatală. 

Tatăl copilului: "Toate analizele erau la zi, copilul nu avea infecție sau inflamație. În acea zi, soția și bebe erau la pediatrie în Cluj. Ni s-a spus că trebuia operat de urgență, dar nu-s locuri în spital. După internare a fost diagnosticat cu stafilococ auriu în Cluj. A murit din cauza septicemiei și a apărut o insuficiență de organe de la septicemie."

Mama copilului: "La fiecare consult m-au trimis afară, credeam că e ca să nu îmi fie mie rău. Și când a decedat am fost trimisă afară, mi-am dat seama că ceva nu e în regulă".

Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii din Cluj: "Copilul era deja într-o stare destul de severă, gravă din punct de vedere cardiac și ca stare generală. Am spus că îl luăm pentru operație, dar între timp a făcut febră, a făcut pneumonie, copilul avea o stare septică și avea o infecție în organism, deci nu putea fi operată inima. A rămas la pediatrie 1 ca să fie tratată infecția pulmonară, dar starea s-a agravat și pe fondul situației cardiace a dus la decesul copilului. Nu s-a pus niciodată problema că nu îl luăm că nu sunt locuri."

Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj: "Se efectuează în acest moment investigații privind situația medicală care s-a finalizat cu decesul copilului. Aparținătorii au reclamat ceva după deces, motiv pentru care s-a declanșat această investigație."

Părinții au depus plângere penală.

 

×
Parteneri
x close