Potrivit declaraţiei directorului SAMB, la ora la care a fost solicitată ambulanţa, respectiv ora 18.48, nu exista niciun echipaj disponibil. După 5 minute, Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a fost anunţat că în sectorul 1, în zona Nazarcea-Bucureştii Noi, s-a eliberat o ambulanţă. Salvarea a plecat imediat spre zona Ferdinand, unde a fost solicitată pentru a-i acorda ajutor jurnalistului Max Bănuş.
Alis Grasu a spus că echipajul a ajuns în zona Ferdinand la ora 19.19, când a găsit la locul incidentului o ambulanţă Puls al cărei echipaj începuse manevrele de resuscitare.
Ambulanţa SAMB era una superdotată pentru intervenţiile în caz de urgenţă. ?Echipajul SAMB s-a oferit să ajute la resuscitare, dar a fost refuzat. Atunci au anunţat dispeceratul şi au plecat", a precizat medicul.
Ministerul Sănătăţii a declanşat, joi, o anchetă în cazul decesului jurnalistului Max Bănuş, pentru a stabili dacă Ambulanţa a trimis la timp echipajul şi dacă intervenţiile realizate de echipa medicală a salvării private au fost cele conform reglementărilor pentru intervenţii în astfel de cazuri, a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat.
Totodată, Arafat a spus că medicul de la Puls nu ar putea fi sancţionat dacă a acţionat în limitele legii, dar dacă se va constata că a refuzat colaborarea cu medicii de la Ambulanţa de stat, iar în urma refuzului a pus în pericol viaţa pacientului, atunci cazul acestuia va fi analizat de Colegiul Medicilor.
Jurnalistul Max Bãnuş a decedat, miercuri seară, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, în urma unui stop cardiac. El a fãcut stop cardiac în jurul orei 19.15, în timp ce se afla într-un taximetru. Şoferul taximetrului a chemat o ambulanţă, la faţa locului ajungând un echipaj de la Ambulanţa Puls.
După mai multe manevre de resuscitare, echipa medicală a reuşit să îi repornească inima. Jurnalistul a fost apoi dus cu ambulanţa la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde, în ciuda intervenţiilor medicilor, acesta a decedat.
ANCHETĂ ÎN CAZUL MORŢII LUI MAX BĂNUŞ
Antena3.ro