Antena 3 CNN Actualitate Povestea unui sistem corupt. Cum este văzută în Occident frenezia literară a corupţilor din spatele gratiilor

Povestea unui sistem corupt. Cum este văzută în Occident frenezia literară a corupţilor din spatele gratiilor

gigi becali.jpg
24 Oct 2015   •   14:57

Ediţia în limba română a jocului Monopoly ar trebui să schimbe cartonul cu "Ieşi gratis din închisoare" cu "Scrie o carte în închisoare", notează The Economist.

Publicaţia explică procesul prin care, din 2013 încoace, li se reduce pedeapsa deţinuţilor cu 30 de zile pentru fiecare lucrare publicată pe perioada încarcerării.

Bogaţii şi politicienii închişi pentru corupţie au intrat într-o nebunie creativă, sistemul fiind unul la fel de corupt ca şi ei.

Printre cei care au beneficiat de această "portiţă legislativă" se numără fostul premier Adrian Năstase, Gheorghe Copos, Ioan Niculae şi Gigi Becali.

Înainte de 2013 legea permitea reducerea pedepsei pentru cei care făceau cercetare academică, dar sistemul nu permitea abuzuri. Noua lege ar fi trebuit să vină cu norme de aplicare, dar acestea nu au mai apărut.

Multe dintre lucrările publicare din spatele gratiilor au fost acuzate de plagiat sau nu au nicio valoare ştiinţifică, mai notează sursa citată.

×
Subiecte în articol: inchisoare Sistem carti coruptie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close