"Nu cred că avem o asemenea statistică și, sincer să fiu, nici nu cred că este foarte relevantă o astfel de statistică. Mi-ați dat o idee. În Japonia este o tradiție ca în companii să lucreze bunici, părinți, copii, tocmai pentru a crea o fidelitate.
Se poate face orice analiză, pentru că funcționarii publici sunt prinși într-o bază de date și se pot face asemenea corelații să vezi ce grade de rudenie există", a declarat Lucian Heiuș, într-un interviu acordat realizatorului emisiunii Income, Alex Vlădescu.
Ce salarii şi ce sporuri au inspectorii ANAF. Fiscul face angajări
Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a făcut public, vineri, salariul maxim al unui inspector din instituţia pe care o conduce.
Astfel, salariul maxim al unui inspector ANAF este 6.200 lei net, a declarat Heiuş, potrivit adevarul.ro.
"Acești oameni se duc și stabilesc rapoarte de inspecție și decizii de impunere poate de milioane de euro, luptându-se cu avocați foarte bine plătiți, dar care este normal", a afirmat Lucian Heiuș.
Potrivit acestuia, salariul unui funcționar trebui să aibă o cotă fixă și una variabilă în funcție de rezultatele activității.
Un asistent are 3.600 de lei net, iar un director ANAF câştigă 9.600 lei net.
Cel mai mic spor de condiţii vătămătoare plătit în luna martie a fost de 688 de lei, iar cele mai mari au fost de 1.938 lei – plătit secretarului general al ANAF, 1.862 lei – plătit secretarului general adjunct şi 1.448 lei pentru consilieri.
ANAF face angajări: Sute de posturi, scoase la concurs
ANAF angajează oameni pe posturi de execuţie, dar şi debutanţi, urmând ca în toamnă să fie o a doua etapă de recrutare.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a scos la concurs 79 de posturi pentru aparatul central, dar şi alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti, potrivit profit.ro.
De asemenea, urmează să fie anunţate angajări pe 50 de posturi şi la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).