Antena 3 CNN Actualitate Americanii prezenţi în premieră la Ziua Marinei

Americanii prezenţi în premieră la Ziua Marinei

Americanii prezenţi în premieră la Ziua Marinei
12 Aug 2007   •   14:01

Pentru prima oară în istoria marinei române, o navă militară de război aparţinând Statelor Unite ale Americii va participa la manifestările dedicate zilei marinei române. Distrugătorul american FORREST SHERMAN a acostat deja in Portul Constanta iar până la intrarea în dispozitiv echipajul va avea posibilitatea sa cunoască oraşul de la malul mării dar şi litoralul românesc.

Nava a acostat în dana militară în această dimineaţă. Nu însă fără emoţii. A fost nevoie de mai multe încercări astfel încât paramele să fie legate de cheu. A fost amplasată apoi o scară metalică de mari dimensiuni astfel încât oficialităţile române să poată urca la bord. Distrugătorul FORREST SHERMAN este una dintre cele mai noi nave intrate în serviciul marinei americane. Are o lungime de 155 de metri, 20 de metri lăţime şi are la bord un echipaj format din 300 de marinari.

Armamentul de la bord este şi el unul foarte modern. În zilele următoare nava americană va participa la o serie de exerciţii de instruire pe mare alături de fregata Regele Ferdinand iar pe 15 august va intra în dispozitiv pentru manifestările dedicale Zilei Marinei române.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close