Antena 3 CNN Actualitate Amenzi de până la 10.000 de lei pentru șoferii care încalcă regulile la munte. Legea s-a schimbat

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru șoferii care încalcă regulile la munte. Legea s-a schimbat

Conducătorii pot rămâne și fără permisul de conducere pentru 120 de zile.

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru șoferii care încalcă regulile la munte. Legea s-a schimbat
Amenzi de până la 10.000 de lei pentru șoferii care încalcă regulile, la munte. Legea s-a schimbat
de Laura Dinu    |    13 Iun 2024   •   10:00

Șoferii care nu respectă legea vor fi nevoiți să plătească amenzi uriașe. Este vorba despre cei care trec cu mașina prin albia unei ape curgătoare de munte, care vor fi amendați cu până la 10.000 de lei, potrivit noii legislații privind pescuitul și protecția resursei acvatice vii, care se aplică de câteva zile. 

Legea 176/2024 a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii, aplicabilă din 6 iunie, vizează înăsprirea sancțiunilor din domeniu, astfel încât abaterile de la această legislație să se rărească, scrie avocatnet.ro.

Mai exact, noua lege stabilește că “circulația autovehiculelor de orice tip și transportul cu orice mijloace al buștenilor prin albia minoră a râurilor și pârâielor din zona de munte” reprezintă o contravenție, ce se sancționează cu amendă.

Amenda în aceste cazuri este cuprinsă între 6.000 și 10.000 de lei. Mai mult decât atât, potrivit legii, această abatere se sancționează și cu “reținerea și suspendarea pe o durată de 120 de zile a permisului, licenței sau a autorizației de pescuit comercial, după caz”.

Această măsură era prevăzută și în vechea legislație, însă amenzile erau mai mici. Concret, pentru circulația autovehiculelor de orice tip și transportul cu orice mijloace al buștenilor prin albia minoră a râurilor și pârâielor din zona de munte, șoferii riscau, până la apariția noii legi, amenzi de până la 8.000 de lei.

Potrivit noii legi, se pot sancționa cu amenzi de până la 10.000 de lei și deținerea, transportul sau comercializarea resurselor acvatice vii sub dimensiunile minime legale admise provenite din pescuitul comercial, comercializarea capturilor provenite din pescuitul recreativ sau în scop științific, dar și pescuitul recreativ în habitatele acvatice naturale, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție.

×
Subiecte în articol: şoferi amenzi munte
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Departamentul de Stat al SUA, raport despre România
x close