Antena 3 CNN Actualitate Ambulanţa şi pompierii - amendaţi frecvent pentru depăşirea limitei de viteză

Ambulanţa şi pompierii - amendaţi frecvent pentru depăşirea limitei de viteză

Ambulanţa şi pompierii - amendaţi frecvent pentru depăşirea limitei de viteză
27 Aug 2007   •   18:35

Ambulanţa şi pompierii din Cluj-Napoca se confruntă cu o situaţie inedită. Serviciile de urgenţă au de plătit zeci de amenzi de circulaţie, pentru că au depăşit viteza în timp ce se aflau în intervenţie. Cel puţin teoretic, pompierii şi ambulanţa pot scăpa de sancţiuni, însă procedura este foarte complicată. Poliţiştii spun că pe tronsonul Cluj-Napoca -Turda, pe camerele de supraveghere nu se vede dacă girofarurile sunt sau nu în funcţiune. Aşa se face că serviciile de intervenţie se aleg cu zeci de sancţiuni. La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au venit până acum amenzile pe luna iunie.

Ambulanţa SMURD aflată în misiune a primit, pentru aceeaşi cursă, 4 amenzi până la Turda şi înapoi. Şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-a ales cu peste 20 de amenzi pentru depăşirea vitezei, într-o singură lună. Ca să scape de ele, serviciile de urgenţă trebuie să trimită o adresă la poliţie prin care să justifice că maşina era în misiune. După acest pas, sancţiunile se pot anula, dar numai în instanţă. Ceea ce înseamnă timp pierdut.


Culmea ironiei, agenţii de circulaţie povestesc că nu de puţine ori au trimis amenzi inclusiv colegilor lor, care erau in misiune.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close