Antena 3 CNN Actualitate Ambasada SUA îi mulțumește lui Klaus Iohannis pentru că s-a retras din cursa pentru șefia NATO: Un exemplu pentru unitatea Alianţei

Ambasada SUA îi mulțumește lui Klaus Iohannis pentru că s-a retras din cursa pentru șefia NATO: Un exemplu pentru unitatea Alianţei

Klaus Iohannis
Iohannis și-a retras candidatura pentru șefia NATO. România îl susține pe Mark Rutte. Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   16:46

Ambasada SUA transmite că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO este un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea şi consensul în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

„Decizia Președintelui României Klaus Iohannis de a-și retrage candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO este un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței.

Suntem recunoscători pentru contribuțiile României la Alianță și pentru eforturile Președintelui Iohannis de a aduce în dezbatere problemele critice de pe Flancul de Est al Alianței, inclusiv regiunea Mării Negre”, transmite Ambasada SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) că i-a anunţat pe aliaţii din cadrul NATO, la sfârşitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcţia de secretar general al organizaţiei.

„Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunţe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO, aceştia declarându-se în favoarea susţinerii de către România a candidaturii premierului olandez”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Jens Stoltenberg îl susține pe Mark Rutte la șefia NATO

Mark Rutte va fi următorul secretar general al NATO, după ce toți cei 32 de membri ai alianței au convenit că prim-ministrul olandez îi va succeda lui Jens Stoltenberg.

Ungaria și Slovacia au anunțat marți că nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO.

România și-a confirmat sprijinul pentru Rutte joi, când Klaus Iohannis și-a retras candidatura pentru funcția de conducere.
 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis NATO Ambasada SUA
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close