Antena 3 CNN Actualitate Ambasada României la Washington a sărbătorit 20 de ani de la aderarea țării noastre la NATO în Capitoliul SUA

Ambasada României la Washington a sărbătorit 20 de ani de la aderarea țării noastre la NATO în Capitoliul SUA

Ambasada României la Washington a sărbătorit 20 de ani de la aderarea țării noastre la NATO în Capitoliul SUA
20 de ani de la aderarea României la NATO. Foto: Ambasada României în SUA
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2024   •   15:44

Ambasada României la Washington a organizat, pe 26 iunie, un eveniment în Capitoliul SUA pentru a celebra 20 de ani de la aderarea țării noastre la NATO.

„20 de ani de la aderarea României la NATO, celebrați de membri ai Congresului american. Transformarea radicală a țării noastre de la România lui Ceaușescu la aliat strategic al SUA, pregătirea și eroismul militarilor români, sprijinul vehement pentru Republica Moldova și Ucraina - printre laudele aduse parcursului țării noastre

Au participat mai mulți membri democrați și republicani ai Congresului din comisii relevante pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România-SUA precum cele pentru relații externe și forțe armate, între care Thomas Kean, liderul subcomitetului pentru Europa, Bill Huizenga, Pat Fallon, Robert Aderholt, Neal Dunn, Brad Wenstrup, Pete Sessions, Deb Ross, Jim Costa, Thomas Suozzi, Tim Walberg, Victoria Spartz, Brad Schneider.

Citește și: Alegeri SUA 2024: Transmisiune specială Antena 3 CNN de la Atlanta. Mihai Gâdea: "Este o premieră"

20 de ani de la aderarea României în NATO, celebrați de membri ai Congresului american. Transformarea radicală a țării...

Publicată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US pe Joi, 27 iunie 2024

Congresmenii au evidențiat ancorarea neclintită a României pe calea euroatlantică, la scurt timp după ieșirea din comunism, și sprijinul incontestabil al țării noastre pentru eforturile americane în teatre de operații în Afganistan și Irak, inclusiv anterior aderării la Alianța Nord-Atlantică. Brad Wenstrup, congresmen de Ohio, a evocat momentele în care a luptat alături de militarii români în Irak, Thomas Kean, congresmen de New Jersey, care a vizitat România pentru prima dată în 1988, a apreciat transformarea radicală a țării noastre de la România lui Ceaușescu la aliatul strategic al SUA, iar Deb Ross, reprezentată de Carolina de Sud și co-președintă a grupului de prietenie cu Republica Moldova, a menționat importanța continuării susținerii noastre indispensabile pentru parcursul european al țării vecine.

La rândul său, congresmenul Pat Fallon din statul Texas, care a vizitat România în aprilie 2022, imediat după lansarea invaziei ruse în Ucraina, a catalogat România drept “unul dintre cei mai solizi și mai de încredere aliați de pe Flancul Estic”, mulțumind pentru sprijinul continuu acordat Ucrainei și reconfirmat recent prin decizia de a dona un sistem Patriot.

La eveniment, au fost, de asemenea, prezenți membri ai delegației economice a României la SelectUSA Investment Summit, cel mai mare forum de promovare a comerțului și investițiilor din Statele Unite”, este mesajul publicat de Ambasada României în SUA.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Val de zboruri întârziate în România. Sezonul vacanţelor a început ca un coşmar
x close