Antena 3 CNN Actualitate Amânarea euroalegerilor poate fi atacată în justiţie

Amânarea euroalegerilor poate fi atacată în justiţie

Amânarea euroalegerilor poate fi atacată în justiţie
12 Apr 2007   •   07:42

Palatul Victoria primeşte o palmă grea din parte instanţei gălăţene! Magistraţii au hotărât că ordonanţa de urgenţă privind amânarea alegerilor europarlamentare poate fi atacată în justiţie. Totul a început după ce trei gălăţeni au dat Guvernul în judecată pentru amânarea alegerilor europarlamentare.

Cei trei susţin, prin intermediul avocatului, că au acţionat în instanţă Executivul pentru că li s-au încălcat drepturile electorale. Cu acest prilej a avut loc şi o premieră în practica judiciară - orice persoană care se consideră vătămata în drepturile sale de o ordonanţă de Guvern poate să o atace în instanţa. Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au judecat cele patru excepţii ridicate de Guvern împotriva acţiunii celor trei. Toate patru au fost însă respinse. Aşa s-a ajuns ca Executivul să fie pus într-o situaţie nu tocmai uşoară.

Următorul termen al procesului va avea loc pe 17 aprilie când Curtea de Apel Galaţi va judeca cererea de suspendare a alegerilor europarlamentare. Nu este exclus ca procesul să ajungă la Curtea Constituţională.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close