Antena 3 CNN Actualitate Amânare în procesul lui Radu Mazăre, acuzat de atribuirea ilegală a unor terenuri

Amânare în procesul lui Radu Mazăre, acuzat de atribuirea ilegală a unor terenuri

Amânare în procesul lui Radu Mazăre, acuzat de atribuirea ilegală a unor terenuri
22 Apr 2009   •   13:57

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, pentru 27 mai, procesul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, este acuzat de atribuirea ilegală a unor terenuri. Social-democratul este însă nemulţumit că procurorii nu au făcut, până în prezent, nicio expertiză judiciară. Radu Mazăre susţine că, în dosarul său, nimeni nu a formulat nicio plângere.

Procesul a fost amânat pentru că două dintre persoanele învinuite în acest dosar nu s-au prezentat în faţa instanţei din motive medicale.

Curtea de Apel Bucureşti va efectua o serie de expertize medico-legale pentru a stabili dacă cele două persoane implicate în dosar pot participa la judecată.

Mazăre va fi chemat din nou în faţa instanţei pe 27 mai. El a fost trimis în judecată de DNA, în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa, Oficiul judeţean de Cadastru, mandatari şi notari publici. Aceştia sunt acuzaţi că au trecut fraudulos din patrimoniul public în cel privat aproape 31 de hectare de teren din Constanţa şi Mamaia.

Prejudiciul stabilit de anchetatori se ridică la 114 milioane de euro. Toţi cei cercetaţi trebuie să plătească cheltuieli judiciare în valoare de trei milioane de lei. Din această sumă, cota cea mai mare îi revine primarului Constanţei, care are de plătit 320.000 de lei.

Procurorii au pus sechestru pe toate terenurile aflate în proprietatea unora dintre cei cercetaţi şi a firmelor controlate de aceştia.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Curtea de Apel Radu Mazare
Cele mai noi știri
Parteneri
x close