Antena 3 CNN Actualitate Amânare, în cazul Adrian Năstase. Fostul premier află în martie cât stă după gratii

Amânare, în cazul Adrian Năstase. Fostul premier află în martie cât stă după gratii

Amânare, în cazul Adrian Năstase. Fostul premier află în martie cât stă după gratii
Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Feb 2014   •   09:49
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, luni, până pe 3 martie cererea lui Adrian Năstase de judecare a contopirea pedepselor primite în cele două condamnări definitive.

Amânarea vine din cauza lipsei motivării Curţii la precedenta decizie din dosarul Zambaccian, în care Năstase a primit patru ani de condamnare cu excecutare. În plus, este posibil să mai dureze până la publicarea motivării. Data trecută, în dosarul Trofeul calităţii a durat cinci luni, deşi există un termen recomandant de 20 de zile.

Fostul premier Adrian Năstase a fost transferat la Penitenciarul Jilava unde îşi va ispăşi pedeapsa în regim semideschis.

Este posibil ca Adrian Năstase să fie eliberat după 8 luni.


Pe 6 ianuarie, instanţa supremă i-a condamnat, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, la patru ani cu executare. 

Adrian Năstase a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti. 

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". El a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.
 
Pe 13 ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost exclus din Baroul Bucureşti.
 
Citiţi şi Cât va sta, de fapt, Adrian Năstase în puşcărie

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Cod Penal Andrei Nastase
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close