În Sighetu-Marmaţiei putea muri oricine, oricând, oriunde. Reţeaua de gaze din oraş este plină de fisuri. Numai astăzi s-au găsit încă zece fisuri.
În timp ce ţevile care împânzesc oraşul şi casele sunt verificate, procurorii au început urmărirea penală şi au pus sechestru pe firma care deţine monopolul distribuţiei de gaze în Sighetu-Marmaţiei.
Acum, Inspectoratul de stat în Construcţii Cluj, care a făcut mai multe controale la firmă, a refuzat să spună ce a descoperit la Sighet. Putem presupune, aşadar, că adevăratele verificări la reţeaua de gaze a oraşului au început după cele două explozii, în care 21 de oameni au fost răniţi.
Reprezentanţii Transgaz arată cu degetul tot firma Berg în privinţa lipsei mercaptanului din sistem. O substanţă care ar fi putut alerta victimele în privinţa scurgerilor de gaze.
Deşi de azi e anchetată penal, firma încă are licenţă de distribuţie de gaze în oraş. Majoritatea martorilor la exploziile de la Sighetu-Marmaţiei au fost audiaţi. Până acum, procurorii nu au vorbit cu niciuna dintre victime.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 0.56, într-o discotecă din Sighet, aflată la subsolul unei clădiri, a avut loc o explozie în care au fost rănite şapte fete. După 14 ore, în momentul în care se făceau cercetări privind explozia, o a doua deflagraţie s-a produs, fiind răniţi poliţişti, pompieri şi un notar, care avea biroul deasupra discotecii.
În urma celor două explozii, 21 de persoane au fost rănite, dintre care 17 au fost spitalizate. 11 victime ale deflagraţiilor din Sighetu-Marmaţiei sunt în continuare internate la Spitalul de Arşi din Capitală. La terapie intensivă a mai rămas doar una dintre victime.
Luni dimineaţă, o a treia explozie a fost evitată la limită.