Antena 3 CNN Actualitate Alocaţia pentru copii - ?pomană? de la stat

Alocaţia pentru copii - ?pomană? de la stat



Alocaţia pentru copii - ?pomană? de la stat
13 Mar 2007   •   20:02

Avem viitorul pe care-l merităm. 25 de lei pe lună sunt suficienţi pentru un copil în România. Statul, prin reprezentantul lui - Ministrul Muncii, crede că este chiar prea mult. Cine-i are să-i crească fără ajutor din partea statului, spune el. După judecata demnitarului, alocaţia de stat pentru copii este aproape un favor valabil doar în România. Îl informăm noi: se dă şi în Ungaria şi în Italia, iar valoarea acesteia este de 20 de ori mai mare. Teoretic, Statul român protejează familia şi copilul. Aşa că, fiecare copil primeşte, de la doi ani şi până la majorat, un ajutor din partea statului. Ajutor de care ministrul este tare mândru.

Nici pomeneală. În Ungaria, alocaţia pentru copii este de 50 de euro, adică aproape 1.700.000 de lei, pentru fiecare copil. În Italia, alocaţia este de peste 135 de euro pentru familiile cu un copil, 257 pentru cei care au doi copii, şi aproape 375 pentru cei care au trei copii. În România, grija statului pentru copii este ieftină: 25 de lei, adică ceva peste 7 euro.

În aceste condiţii, viitorul nu sună deloc bine: în 2050, unul din trei români va avea peste 65 de ani, iar populaţia ţării va fi de doar 17 milioane de locuitori.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close