Antena 3 CNN Actualitate Alina Gorghiu nu dă dreptate nici lui Victor Ponta, nici părţii ungare, în problema gardului de la graniţă

Alina Gorghiu nu dă dreptate nici lui Victor Ponta, nici părţii ungare, în problema gardului de la graniţă

Gorghiu.jpg
16 Sep 2015   •   15:30

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, că escaladarea unui conflict cu Ungaria nu-şi are rostul, iar depăşirea crizei poate fi făcută dacă nu se pune "gaz pe foc", arătând că sunt greşite şi declaraţiile oficialului ungar, şi cele ale premierului Victor Ponta.

"Noi am cerut încă de ieri ministrului de Externe să solicite statului ungar explicaţii. Aşteptăm care va fi poziţionarea. Cred însă că escaladarea acestui conflict nu-şi are rostul în condiţiile în care UE este lovită de o criză extrem de apăsată, amplă. Trebuie să avem înţelepciunea să privim cu calm toată această criză şi depăşirea ei poate fi făcută doar dacă nu vom pune noi gaz pe foc. Cred că sunt greşite declaraţiile şi ale decidentului politic maghiar, şi ale premierului Victor Ponta, în sensul în care ar trebui să venim cu toţii constructiv acum", a spus Gorghiu.

Ea a arătat că ideea gardului ridicat la garniţe este "un gest ostentativ, o sfidare la adresa UE". "Dar ideea de gard este un demers politicianist. Nu cu gardul asiguri tu securitatea frontierelor şi cred că este un gest ostentativ sau o sfidare la adresa UE. Este o problemă care trebuie surmontată", a mai spus Gorghiu.

Citeşte şi:

Ponta: Decizia Ungariei de a ridica un gard scoate această ţară din Europa. Suntem în faţa unei provocări pentru care Europa nu e pregătită

Şeful MAE ungar: Premierul României a făcut declaraţii extremiste şi mincinoase
 

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu Ilie Sarbu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close