Antena 3 CNN Actualitate Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: „Încurajez fetele sau băieții să facă sesizări legate de orice abuzator”

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: „Încurajez fetele sau băieții să facă sesizări legate de orice abuzator”

alina gorghiu
Alina Gorghiu. Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2024   •   17:30

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, încurajează fetele şi băieţii să facă sesizări legate de orice abuzator, indiferent de statut social sau calitatea lui.

Încurajez fetele sau băieții să facă sesizări legat de orice abuzator, indiferent de loc, vârstă, statut social sau calitatea lui! Am făcut acest apel și în trecut, dar revin și azi cu el. Este nevoie.
 
Mizeria nu trebuie ascunsă niciodată sub preș.
 
A sesiza o faptă penală înseamnă a salva o altă potențială victimă”, a scris Alina Gorghiu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Ea a adăugat că va lucra împreună cu colegii din Ministerul Justiţiei la un ghid pentru ca victimele să ştie ce au de făcut, unde să sesizeze, cui să se adreseze, cum pot fi protejate, care este legislaţia. Acest ghid va fi distribuit în licee şi facultăţi.

Alina Gorghiu: „Mizeria nu trebuie ascunsă niciodată sub preș”

„Fiecare gest contează. Fiecare acţiune pentru protecţia victimelor este un pas înainte. E nevoie de efort comun pentru a preveni şi combate tot ceea ce este bolnav şi periculos pentru noi toţi”, a subliniat ministrul Justiţiei.


Gorghiu a menţionat că Ministerul Justiţiei a extins ordinul de protecţie pentru orice tip de violenţă şi faţă de orice tip de agresor, iar monitorizarea cu brăţara electronică a acestora funcţionează.

Mecanismul voucherelor pentru victimele infracţiunilor a devenit operaţional, ele putând primi până la 18.500 de lei pentru nevoi urgente, a amintit Alina Gorghiu.

„De aceea, spun tuturor şefilor de partide de ani de zile că e nevoie de mai multe femei în viaţa publică, în politică, în administraţie, în sistemul de educaţie, în toate domeniile. Ele sunt cele care pot construi altfel de politici publice, mult mai sănătoase pentru întreaga societate”, a transmis ministrul Justiției. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close