Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Sassu şi Răsvan Popescu - şefii TVR şi CNA

Alexandru Sassu şi Răsvan Popescu - şefii TVR şi CNA

Alexandru Sassu şi Răsvan Popescu - şefii TVR şi CNA
12 Sep 2007   •   13:42

Fostul deputat PSD Alexandru Sassu a fost ales, de către Parlament, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii publice de Televiziune. Parlamentarii l-au numit, miercuri, şi pe Răsvan Popescu în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului cu 235 de voturi pentru şi 14 împotrivă. De asemenea, parlamentarii au votat proiectul de hotărâre pentru constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind activitatea Societăţii Române de Televiziune. Parlamentarii s-au încurcat însă în contradicţii pe procedură şi au luat chiar şi o pauză, chiar dacă nu discutaseră pe fond nici unul dintre punctele de pe ordinea de zi.

Până la urmă, şedinţa a început, cu două ore întârziere, dar s-a transformat repede în scandal. Democraţii şi liberal-democraţii au părăsit sala, nemulţumiţi că preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu s-ar fi antepronunţat în privinţa unui candidat la Consiliul de administraţie al TVR.

Lucrările au continuat fără cele două tabere, PLD şi PD, care au părăsit şedinţa, în semn de protest faţă de votul pentru constituirea unei comisii de anchetă a activităţii SRTV. Aceştia s-a declarat nemulţumiţi şi de decizia de amânare a numirii reprezentanţilor PD şi ai Preşedinţiei în CA ale TVR şi SRTV.

Noul preşedinte al SRTV Alexandru Sassu a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Parlamentului în care a fost validat în funcţie, că vrea să facă schimbări din punct de vedere managerial la TVR, semnalând două probleme manageriale ale instituţiei: cea financiară şi cea a structurii organizatorice.

În mandatul de patru ani, el şi-a fixat ca obiectiv rezolvarea problemei manageriale, ?atât din punct de vedere al finanţelor cât şi al structurii organizatorice". De asemenea, întrebat dacă va opera unele modificări la nivelul redacţiilor din TVR, Sassu a susţinut că ?treaba? lui este să asigure ?funcţionarea structurii?.

Ioan Cărmăzan, propus de PSD pe locul rămas vacant în urma demisiei lui Valentin Nicolau în iunie, a fost numit membru al CNA.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close