Până la urmă, şedinţa a început, cu două ore întârziere, dar s-a transformat repede în scandal. Democraţii şi liberal-democraţii au părăsit sala, nemulţumiţi că preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu s-ar fi antepronunţat în privinţa unui candidat la Consiliul de administraţie al TVR.
Lucrările au continuat fără cele două tabere, PLD şi PD, care au părăsit şedinţa, în semn de protest faţă de votul pentru constituirea unei comisii de anchetă a activităţii SRTV. Aceştia s-a declarat nemulţumiţi şi de decizia de amânare a numirii reprezentanţilor PD şi ai Preşedinţiei în CA ale TVR şi SRTV.
Noul preşedinte al SRTV Alexandru Sassu a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Parlamentului în care a fost validat în funcţie, că vrea să facă schimbări din punct de vedere managerial la TVR, semnalând două probleme manageriale ale instituţiei: cea financiară şi cea a structurii organizatorice.
În mandatul de patru ani, el şi-a fixat ca obiectiv rezolvarea problemei manageriale, ?atât din punct de vedere al finanţelor cât şi al structurii organizatorice". De asemenea, întrebat dacă va opera unele modificări la nivelul redacţiilor din TVR, Sassu a susţinut că ?treaba? lui este să asigure ?funcţionarea structurii?.
Ioan Cărmăzan, propus de PSD pe locul rămas vacant în urma demisiei lui Valentin Nicolau în iunie, a fost numit membru al CNA.
Antena 3