Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila a ales vaccinul contra COVID. Pfizer, Moderna sau AstraZeneca?

Alexandru Rafila a ales vaccinul contra COVID. Pfizer, Moderna sau AstraZeneca?

Medicul Alexandru Rafila a dezvăluit care ar fi vaccinul contra COVID-19 pe care l-ar alege pentru imunizare, dintre Pfizer, Moderna și AstraZeneca, dacă ar avea această opțiune. 

o_1eudfm4ff89pllfk5fegd1u38b.jpg
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    13 Feb 2021   •   12:42

Reprezentantul României la OMS a declarat că ar opta pentru AstraZeneca, pe care-l consideră un vaccin suficient pentru o persoană ca el, care a trecut deja prin infectarea cu coronavirus, potrivit digi24.ro.

"Aș alege vaccinul AstraZeneca, deși momentan nu mă încadrez în categoria de vârstă recomandată în România, sub 55 de ani, dar cred că acest lucru se poate schimba până în martie, atunci când mă voi vaccina eu. 

Chiar dacă are o eficacitate mai mică decât celelalte două, cel puțin așa arată primele studii, cred că este un vaccin suficient pentru cineva care a trecut deja prin boală. 

Eu am fost deja infectat cu coronavirus. Există studii care arată că la persoanele care au trecut prin boală într-un interval de trei până la șase luni s-ar putea să fie suficientă o singură doză, dar încă nu avem o certitudine în acest sens", a spus Alexandru Rafila.

Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca începe la noi luni, 15 februarie. Programările au început încă de miercuri, iar în primele ore s-au programat în medie 179 de persoane/minut. 

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se face la grupa de vârstă 18 - 55 de ani, pentru persoanele eligibile din etapele I și II.

100.000 de persoane, programate pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, într-o zi

Mai mult de 100.000 de persoane s-au programat până acum pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în doar 24 de ore, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se face la grupa de vârstă 18 - 55 de ani.

Programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început pe 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Cine poate să facă vaccinul AstraZeneca

Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, după Pfizer BioNTech și Moderna. 

Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro

×
Subiecte în articol: astrazeneca vaccin COVID-19
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close