Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila spune că premierul Ciolacu nu i-a cerut demisia: Eu nu cred că am motive să fac asta

Alexandru Rafila spune că premierul Ciolacu nu i-a cerut demisia: Eu nu cred că am motive să fac asta

ministrul sanatatii alexandru rafila
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    14 Aug 2024   •   21:54

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat la Antena 3 CNN de ce nu consideră că ar trebui să îşi dea demisia în contextul scandalului de la Spitalul Pantelimon. El a declarat, însă, că nu exclude ca această solicitare să fie făcută de premierul Marcel Ciolacu. Mai mult, ministrul a subliniat că medicii nu merită să fie atât de rău blamaţi, mai ales că România are în plan să construiască multe spitale care vor avea nevoie de personal medical profesionist.

„Toată lumea m-a întrebat legat de demisie. Eu nu cred că am motive să îmi dau demisia legat de acest caz. Cred că mai important decât o demisie este problema legată de credibilitatea sistemului de sănătate şi mai ales a corpului medical.

Pentru că au existat foarte multe voci, mai ales în primele 2-3 zile care au blamat incorpore corpul medical. Eu nu sunt deacord cu această chestiune pentru că pune sub semnul întrebării foarte mulţi profesioniști care îşi fac treaba pentru o situaţie care este absolut dezastruoasă, cea care a fost la Pantelimon şi o să vedem după pronunțarea instanței dacă este real sau nu este reală.

Dar blamul care există pe corpul medical pe o anumită specialitate de terapie intensivă la oameni care au salvat foarte multe vieţi pe timpul pandemiei sau în cu totul alte ocazii pentru mine a fost foarte apăsătoare şi este în continuare", a spus la Antena 3 CNN, Alexadru Rafila.

El a subliniat că întotdeauna poziţia sa va fi ferm de susținere a corpului medical pentru că România are nevoie de medici. 

„Poziția mea publică este întotdeauna şi va fi de susținere a corpului medical care îşi face datoria. Iar oprobriul, mai ales asupra medicilor anesteziști nu au nicio treabă cu situaţia respectivă a fost foarte puternic şi cred că situaţia asta ar trebui să ne pună pe gânduri pentru că noi vom face multe spitale în România care au nevoie de medici.

Decizia unei Comisii de Disciplină a Colegiului medicilor nu trebuie să fie confortabilă sau inconfortabilă. Ea cred, bănuiesc, că nu a fost viciată şi a prezentat realitatea la care au avut acces acești oameni şi care este bazată pe două tipuri de activități: una bazată pe documentare din documentele medicale, respectiv foile de observație a pacienților, iar cea de-a doua este bazată pe discuțiile cu medicii care au lucrat acolo efectiv sau cu medicii care este posibil să fi avut cunoștință despre modul în care s-au desfăşurat lucrurile acolo", a spus Alexandru Rafila.

Întrebat dacă se aşteaptă ca premierul Marcel Ciolacu să îi ceară demisia, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că nu exclude acest lucru. 

„Întotdeauna în politică este o astfel de posibilitate. Până în momentul de faţă nu s-a solicitat, dar nu este o eventualitate pe care nu pot să o exclud", a mai spus la Antena 3 CNN, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila Ministrul Sanatatii
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close