Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „În perioada 2028 - 2029 vor fi gata trei spitale regionale”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „În perioada 2028 - 2029 vor fi gata trei spitale regionale”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „În perioada 2028 - 2029 vor fi gata trei spitale regionale”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2024   •   13:50

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost prezent la conferinţa „Romanian Cyber Care Healt – siguranță și încredere pentru pacienți”, unde a vorbit despre viitoare schimbări din sistemul medical. 

„Progresul va fi evident în următorii doi, trei ani. Se vor finaliza spitale noi, anul viitor va fi primul gata, cel de la Bistriţa. El este gata acum, va fi dotat şi funcţional. În perioada 2028 - 2029, vor fi gata alte trei spitale regionale. Până atunci, toate aceste lucruri despre care discutăm astăzi se referă la informatizare, crearea unor structuri care să asigure protecția datelor. 

Implementarea va fi dificilă. Dar Adriana Cotel, Președinte Asociația pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate, se va ocupa să rezolve toate probleme pe care le avem în momentul de faţă. 

Este vorba despre schimbarea paradigmei, despre asistența medicală spitalicească, asistența medicală ambulatorie. 

Facem un efort pentru dotarea cabinetelor de medicină a familiei pentru a realiza servicii medicale. Să existe o altă abordare pentru serviciile ambulatorii de specialitate. Lucru acesta va scădea presiunea de pe spitale”, declară Alexandru Rafila. 

Asociația pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate (AIEPS), Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București (UMFCD) vă prezintă Conferința Națională „Romanian Cyber Care Healt – siguranță și încredere pentru pacienți” are loc miercuri, 19 iunie 2024, la Palatul Patriarhiei, Sala Colloquium, Strada Patriarhiei, București, de la ora 10:00.

Evenimentul își propune să identifice alături de invitații săi,  soluții care facilitează implementarea Directivei NIS2 în sistemul de Sănătate din România.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Armata lui Kim Jong Un a fost la un pas să îşi distrugă capitala
x close