Antena 3 CNN Actualitate Alertă sanitară pe litoral. S-a descoperit că apa mării este infectată cu E.coli în mai multe stațiuni

Alertă sanitară pe litoral. S-a descoperit că apa mării este infectată cu E.coli în mai multe stațiuni

plaja v?zuta de sus
Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a descoperit că apa mării est infestată cu E.coli în mai multe staţiuni FOTO: Getty Images
de Daniela Chihaia    |    02 Aug 2024   •   10:37

Este alertă sanitară pe litoral, unde Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a descoperit că apa mării est infestată cu E.coli în mai multe staţiuni. Autoritățile sanitare anunţă că probele de apă de mare prelevate din zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu conţin cantităţi mari de E.coli şi recomandă evitarea îmbăierii până la normalizarea situaţiei. 

„În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli). Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei”, a anunţat DSP Constanţa.

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa va face probe de control care vor fi comunicate publicului.

Instituţia precizează că această situaţie nu afectează celelalte zone de îmbăiere aflate în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, care sunt conforme şi nu prezintă pericol pentru sănătate.

×
Subiecte în articol: bacteria E.Coli litoral alerta sanitară
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close