Antena 3 CNN Actualitate Alertă la granițele României! Migranți prinşi când încercau să intre ilegal în țară

Alertă la granițele României! Migranți prinşi când încercau să intre ilegal în țară

o_1bc0jo82s18d1jrtfbp58ihue8.jpg
Foto: politiadefrontiera.ro
24 Mar 2017   •   18:54

Șaisprezece migranți din Iran, Irak şi Afganistan au încercat să treacă ilegal graniţa în România, în noaptea de joi spre vineri. Poliţiştii de frontieră i-au prins în zona Oraviţa, din judeţul Caraş-Severin, potrivit politiadefrontiera.ro.

Astfel, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, poliţiştii de frontieră au depistat 16 cetăţeni străini (8 bărbaţi, 2 femei şi 6 copii) care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 57 de ani, iar copiii între 3 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în cooperare cu lucrătorii Postului de Poliţie Cenad, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea localității Cenad nouă persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak și Siria, 5 adulţi cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani și 4 copii cu vârste între 1 şi 7 ani. Persoanele în cauză sunt solicitanti de azil în țara noastră și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close