Antena 3 CNN Actualitate Alertă la exploatarea minieră Ploştina: Trei kilograme de explozibil şi o mie de capse electrice, furate (VIDEO)

Alertă la exploatarea minieră Ploştina: Trei kilograme de explozibil şi o mie de capse electrice, furate (VIDEO)

Alertă la exploatarea minieră Ploştina: Trei kilograme de explozibil şi o mie de capse electrice, furate (VIDEO)
20 Iul 2009   •   15:17

Aproximativ trei kilograme de explozibil extrem de periculos şi 1.000 de capse electrice au fost furate de la exploatarea minieră Ploştina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, materialul a fost furat în perioada 9-20 iulie.

Poliţiştii gorjeni au fost sesizaţi despre furt de angajaţii Exploatării care atunci când s-au întors la lucru au găsit grilajele de la gurile de aeraj tăiate, iar lacătele de la uşile depozitului sparte.

La faţa locului s-au deplasat Inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj şi poliţişti care încearcă să stabilească în ce condiţii s-a furat materialul explozibil.

Exploatarea minieră era asigurată cu pază, însă hoţii au pătruns se pare la o distanţă de peste 200 de metri faţă de uşa de acces.

Potrivit poliţiştilor, depozitele sunt prevăzute cu tuburi de aeraj, prin care pot intra chiar şi persoane adulte. Oamenii legii presupun că un astfel de dispozitiv a fost folosit pentru accesul hoţilor în exploatarea minieră.

Amonita este cel mai ieftin explozibil şi se foloseste frecvent în exploatările miniere. Capsele electrice, în schimb, ar putea fi folosite la braconaj piscicol, pentru capturi mari.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mina
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close