Antena 3 CNN Actualitate Alertă la Centrala Nucleară de la Cernavodă din cauza unor degajări de fum. ISU: „A fost un incendiu minor, fără flacără”

Alertă la Centrala Nucleară de la Cernavodă din cauza unor degajări de fum. ISU: „A fost un incendiu minor, fără flacără”

Autoritățile intervin la fața locului.

Agerpres Foto
Alertă la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Personalul a fost evacuat
de Ana Ciuvică    |    11 Iun 2024   •   12:19

În urmă cu scurt timp, personalul de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost evacuat, după ce s-au înregistrat degajări de fum. 

Din fericire, se pare că nu ar fi vorba despre un incendiu major, ci despre o problemă la o pompă de recirculare a apei. 

”Este vorba despre un incendiu minor fără flacără, la Unitatea 2 de la Centrala Nuclear Electrică, ce s-a manifestat, din primele informații, la o pompă. 

La această oră situația este sub control, colegii mei intervin la fața locului, cu două autospeciale de stingere și o autoscară. 

Nu se impune transmiterea mesajului RoAlert”, a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Cosntanța. 

Surse Antena 3 CNN au declarat că este vorba despre o pompă de recirculare a apei normale, care a scos fum. Sistemul este însă dublat, intrând automat în funcțiune o altă pompă. 

Sursele citate au spus, totodată, că în proximitate nu există materiale radioactive. 

”SN Nuclearelectrica SA anunță că în data de 11 iunie 2024, în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații, personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

În prezent, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali.

Reamintim că Unitatea 1 este în programul de oprire planificată”, se arată în comunicatul emis presei. 

×
Subiecte în articol: Centrala Nucleară Cernavodă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
VIDEO. Cum arată prima corvetă construită de Turcia pentru Ucraina
x close