Antena 3 CNN Actualitate Alertă într-un hotel din Mamaia: 15 turiști, printre care și un copil, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Alertă într-un hotel din Mamaia: 15 turiști, printre care și un copil, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

numarul 112 pe geamul unei ambulante
La hotelul din stațiunea Mamaia s-au deplasat mai multe echipaje de ambulanță, dar și de la SMURD. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    01 Aug 2024   •   10:49

15 turiști, printre care și un copil, au ajuns de urgență la spital, după ce au mâncat în restaurantul hotelului din Mamaia în care erau cazați. 

În prezent doar un copil a mai rămas internat peste noapte la Spitalul Județean. Toți ceilalți au fost lăsați să plece înapoi la hotel după ce au primit îngrijiri medicale. De altfel, au primit îngrijiri și la unitatea de cazare, iar starea tuturor este stabilă și, cel mai probabil, copilul va pleca și el în cursul zilei de joi acasă.

Miercuri seară, în jurul orei 19, au început să se simtă rău, să aibă vărsături și au sunat la 112. La hotelul din stațiunea Mamaia s-au deplasat mai multe echipaje de ambulanță, dar și de la SMURD, din cadrul ISU Dobrogea. S-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, iar unii dintre ei au fost duși la Spitalul Județean. La scurt timp, la hotel au ajuns și echipe mixte de la DSP Constanța, dar și de la ANPC.

Au fost prelevate probe de către cei de la DSP, atât din mâncare, cât și de la angajați și a fost aplicată deja și o amendă, în primul rând pentru faptul că nu existau suficiente substanțe dezinfectante la hotelul respectiv pentru igienizarea spațiilor și, de asemenea, nu a fost făcut nici triajul epidemiologic al angajaților. Dacă se va dovedi că sunt probleme și în ceea ce privește probele prelevate de acolo, vor mai exista și alte sancțiuni. În plus, ar putea apărea amenzi și de la ANPC, care s-a deplasat la fața locului, cu o altă echipă de inspectori și au fost făcute verificări și în blocul alimentar.

Sunt luate în calcul mai multe variante. Dat fiind faptul că la hotelul respectiv se servește doar micul dejun, nu este exclus ca aceștia turiștii să fi consumat alimente și în alte părți din afara hotelului.

În prezent, este în curs o anchetă epidemiologică a mai multor instituții din județul Constanța.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close