Antena 3 CNN Actualitate Alertă de tsunami în Italia, ca urmare a cutremurului din Turcia! Traficul feroviar, oprit în regiunile sudice

Alertă de tsunami în Italia, ca urmare a cutremurului din Turcia! Traficul feroviar, oprit în regiunile sudice

Italia se află sub alertă de tsunami! Departamentul de Protecție Civilă din Italia a emis un comunicat în care a recomandat populației să se îndepărteze de zonele de coastă.

tsunami
Alertă de tsunami în Italia, ca urmare a cutremurului din Turcia! Traficul feroviar, oprit în regiunile sudice Sursa foto: Gettyimages | RichardALock
de Ioana Mircea    |    07 Feb 2023   •   21:46

Alarma a fost emisă de autoritățile italiene, ieri, la scurt timp după ora 3.00 pe baza datelor prelucrate în timp real de Centrul de Alertă la Tsunami al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie.

Departamentul Protecției Civile anunțase posibilitatea ca mai multe valuri de tsunami să lovească Italia din cauza anomaliilor observate la mareometre de la Iskendrun și Erdemli, în Turcia.

Recomandarea pentru cetățeni a fost așadar să se îndepărteze de zonele de coastă și să se ajungă la cea mai apropiată zonă montană, ținând cont de indicațiile autorităților locale individuale. Totodată, din motive de precauție, traficul feroviar a fost blocat în Sicilia, Calabria și Puglia, potrivit quifinanza.it.

Citește și: Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur. "Ar putea fi ei. Cine știe?"

„Alarma este încă în desfășurare, dar de la primele informații s-a redus foarte mult”, a declarat directorul de operațiuni al Protecției Civile Luigi D'Angelo. Valul de tsunami de pe coasta Turciei a fost înregistrat la 20 de centimetri, însă alerta rămâne valabilă în Sicilia, Calabria Ionica, Marche, Abruzzo, Puglia, potrivit open.online.

×
Subiecte în articol: Italia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close