Antena 3 CNN Actualitate Alertă cu bombă într-un avion cu destinația Chișinău care a aterizat la București. SRI a intervenit pe aeroportul Otopeni

Alertă cu bombă într-un avion cu destinația Chișinău care a aterizat la București. SRI a intervenit pe aeroportul Otopeni

avion
Momentul în care primul avionul românesc a aterizat la New York după 20 de ani, fără escală
de Georgiana Murgilă    |    14 Iun 2024   •   14:31

O alertă cu bombă a fost primită de autorități în legătura cu un zbor ce urma să aterizeze la Chișinău.

Aparatul a aterizat pe aeroportul Otopeni, iar SRI verifica aeronava și bagajele pasagerilor, la ora acestei actualizări, relatează Antena 3 CNN.

"Se intervine de urgență la aceste momente pe Aeroportul Otopeni. Se verifică bagajele unor pasageri. Vorbim despre pasageri cu destinația Chișinău, al căror zbor a aterizat la București, după ce a avut loc un scandal în aeronavă.

Pilotul a luat decizia de a ateriza de urgență pe Aeroportul Henri Coandă, în contextul în care s-a primit această avertizare.

Vorbim despre un zbor Erevan - Chișinău cu 179 de pasageri.

Pirotehniștii se află la fața locului, fiind mobilizate, de asemenea, echipaje de pompieri și ambulanță.

Autoritățile române încearcă, de asemenea, să elucideze motivul scandalului dintre pasageri. Zborul nu va putea fi reluat până nu se termină toate verificările", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Georgiana Murgilă.

Surse Antena 3 CNN arată că zborul care a aterizat de urgență la București este 5F535, operat de Mongolian Airways.

După verificările autorităților române, s-a constatat că alerta cu bombă a fost falsă, iar în cursul după-amiezii de vineri, pasagerii s-au reîmbarcat şi avionul a decolat înapoi spre Erevan.

Ulterior informațiilor inițiale, s-a aflat că aparatul a aterizat la București deoarece nu a primit permisiunea de a ateriza la Chișinău. Alerta cu bombă a fost primită în  timp ce aparatul era pe aeroportul din România.

O apropiată a lui Ilan Șor spune că în aparatul aterizat la București se aflau politicieni afiliați oligarhului pro-rus

Marina Tauber, deputată a Parlamentului Republicii Moldova, a scris pe contul ei de pe platforma Telegram că la bordul avionului cu destinația Chișinău, care a decolat de la Erevan și a aterizat, vineri, la București, se aflau membri ai blocului politic "Victorie", afiliat lui Ilan Șor.

Anul trecut, acesta a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în lipsă, de justiția din Republica Moldova pentru devalizarea sistemului bancar al țării.

Potrivit postării lui Tauber, "Chișinăul a refuzat să primească aeronava ce venea de la Moscova cu escală prin Erevan, la bordul căreia se aflau participanții la congresul blocului politic moldovenesc 'Victorie', iar aeronava a fost redirecționată spre București".

Marina Tauber este fostă vicepreședintă a partidului Șor (al oligarhului), declarat neconstituțional de autoritățile de la Chișinău și radiat între timp din Registrul persoanelor juridice din Republica Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, AAC, a comunicat o altă versiune a faptelor, conform presei din țara vecină.

Potrivit instituției citate, "operatorul zborului nu a notificat AAC despre modificările de orar cu trei zile înainte", așa cum prevede legislația.

"Astfel, aeronavei nu i-a putut fi oferită permisiunea să aterizeze la Chișinău", a precizat AAC.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close