Antena 3 CNN Actualitate Alarma cu bombă - sport naţional

Alarma cu bombă - sport naţional

Alarma cu bombă - sport naţional
13 Feb 2007   •   23:44

Patru alerte cu bombă în capitală în mai puţin de 24 de oră. Şi, toate, false. Ultima a vizat marţi seara centrul comercial Plaza România din cartierul Drumul Taberei, după ce, dimineaţa, a fost alertă cu bombă la Palatul Cotroceni şi pe aeroportul Băneasa. Iar luni seara, s-a primit o ameninţare cu bombă la adresa Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Autorităţile s-au mobilizat rapid în fiecare dintre cazuri dar n-au găsit nici urmă de bombe. Acum, poliţia îi caută pe autorii alarmelor false. Pentru a fi pedepsiţi.

În ultima perioadă, alertele false cu bombă s-au înmulţit. În special copiii se distrează sunând la 112 şi anunţând amplasarea unor bombe fictive. Activitatea Administraţiei Prezidenţiale nu a fost perturbată, marţi, în urma ameninţării cu bombă primite la numărul de urgenţă 112, ameninţare care s-a dovedit, după verificările specifice, a fi falsă. Alte două apeluri telefonice anunţau marţi amplasarea unor bombe la Aeroportul Băneasa din Capitală şi la un liceu din Constanţa.

Nu mai departe de luni un astfel de telefon anonim fiind primit şi la sediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Tot anul acesta au fost alarme false cu bombă la Gara de Nord, la hipermarket-ul Cora Lujerului, la staţia de metrou Titan, la primăria Constanţa. În ultima lună, au fost înregistrare 35 de alerte în întreaga ţară. Conform Rompres, în 2006, potrivit datelor oficiale, au fost înregistrate 246 de alarme false, fiind vizate în principal instituţii şi zone strategice sau foarte aglomerate.

Ameninţarea cu bombă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea. În cazul în care autorul este minor părinţii acestuia vor traşi la răspundere, fiind sancţionaţi cu amendă de la 40 la 2.000 de lei, la care se adaugă costurile de deplasare pentru echipa de intervenţie. Părinţii minorului urmează, totodată, să mai suporte şi costurile eventualelor daune provocate ca urmare a acţiunii specialiştilor. În cazul în care se demonstrează că ameninţarea cu bombă a fost făcută în scop distractiv, pedeapsa cu închisoarea este cuprinsă între 1 şi 3 ani, iar dacă este în scop terorist, perioada de detenţie este de la 3 la 12 ani.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close