Această informația a apărut astăzi în presa din Costa Rica, după ce anchetatorii din San Jose au ajuns, din nou, la domiciliul său pentru a face percheziții. Aceștia au făcut publică această informație potrivit căreia bărbatul a murit, conform necropsiei, din cauze naturale.
Acesta era anchetat încă din toamnă, după ce s-a descoperit faptul că peste 50 de persoane au murit după ce au consumat o băutură pe care acesta a produs-o. De altfel, acesta avea mai multe afaceri în Costa Rica, printre care și un ansamblu rezidențial, acolo unde le-a găzduit pe Elena Udrea și pe Alina Bica.
"Mai mult decât atât, despre ajutorul pe care l-ar fi acordat Elenei Udrea și Alinei Bica, acesta a precizat faptul că a fost doar un ajutor în ideea în care le-a găzduit la el acasă și apoi le-a făcut cunoștință cu un avocat pentru ca acesta să le dea asistență juridică în Costa Rica pentru a-și obține azilul politic.
Așadar, vorbim despre un afacerist român destul de controversat, devenit cunoscut în România după ce Elena Udrea și Alina Bica au fugit în Costa Rica", a explicat reporterul Georgiana Murgilă.
Elena Udrea s-a întors în 2019 în România pentru a-și crește aici fetița, după cum a declarat. La începtul lunii martie, ea fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul privind campania electorală din 2009.
Apoi, magistraţii Înaltei Curţi au respins contestaţia DNA la măsura de a o lăsa pe Elena Udrea în libertate pana se va da decizia definitivă privind condamnarea în dosarul campaniei lui Traian Băsescu din 2009.
"Sper că se analizează speță și nu contează cine este în complet. M-am întors în țară având dosare pe rol. M-am întors special să particip la aceste procese pentru că cred că singură cale să obțîn achitarea pe care o merit este să mă prezint în instanță.
M-am prezentat la fiecare termen la fiecare dintre dosarele pe care le am pe rol. În continuare cred că decizia instanței (n.r. - de condamnare la 8 ani de închisoare) este profund ilegală, imorală și nedreaptă", le-a spus Udrea jurnaliștilor, la instanța supremă.
Magistrații ICCJ au judecat joi contestația DNA la neluarea măsurii controlului judiciar, o măsură cerută de procurori după ce Elena Udrea a fost condamnată săptămâna trecută la 8 ani de închisoare.
DNA spune că, măsură controlului judiciar era necesară pentru că sunt șanse mari că Udrea să fugă din România așa cum s-a mai și întâmplat înainte de pronunțarea din Gala Bute când fostul ministru a fugit în Costa Rica.
În motivarea respingerii controlului judiciar, judecătoarea Claudia Jderu a susținut că nu se justifică o astfel de măsură raportat la circumstanțele bune – mediul familial, nivelul de educație și la faptul că a făcut declarații exprese că nu intenționează să plece în Italia.
Elena Udrea: Statul român te aduce de oriunde
Fosta ministră a susținut în sala de judecată, că nu vrea să părăsească România, aşa cum susţine DNA, motivând că, la câte procese sunt pe numele său, nu are niciun motiv să plece din ţară, pentru "că statul român te aduce de oriunde".
În esenţă, procurorul de şedinţă a argumentat la CAB că este nevoie ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, având în vedere declaraţiile publice ale acesteia cu privire la condamnare, care, în opinia DNA, arată un dispreţ faţă de supremaţia dreptului şi, indirect, intenţia de a se sustrage procesului penal.