Antena 3 CNN Actualitate Agricultorii au ieşit să protesteze în mai multe oraşe (VIDEO)

Agricultorii au ieşit să protesteze în mai multe oraşe (VIDEO)

Agricultorii au ieşit să protesteze în mai multe oraşe (VIDEO)
02 Sep 2010   •   12:32

Câteva zeci de agricultori s-au adunat în faţa prefecturii Giurgiu. Oamenii sunt nemulţumiţi de situaţia agriculturii şi îi cer demisia ministrului Mihail Dumitru. Nu este singurul protest de acest gen din ţară. Aproape 15.000 de productori agricoli sunt aşteptaţi să picheteze joi prefecturile din 23 de judeţe.

Agricultorii cer demisia ministrului Mihail Dumitru, pe care-l consideră principalul vinovat pentru situaţia în care a ajuns acest domeniu. Oamenii susţin că nu primesc ajutoare suficiente de la stat.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii spun, însă, că protestul celor de la Agrostar este nejustificat.

Mobilizarea agricultorilor nu a avut, însă, prea mare succes la Baia Mare. Din cele 500 de persoane care urmau să participe la protest, în faţa Prefecturii s-au adunat doar 50 de producători agricoli.

La Bacău, aproape 400 de fermieri au protestat în faţa Prefecturii. Ei spun că au ajuns într-o situaţie disperată. O delegaţie a protestatarilor a discutat cu prefectul judeţului.

Dacă revendicările agricultorilor nu vor fi rezolvate, ei vor organiza pe 9 septembrie un marş în Capitală. În cazul în care nici această metodă nu va da rezultate, ei sunt hotărâţi să blocheze pe 23 septembrie drumurile naţionale şi judeţene.



Antena 3


×
Subiecte în articol: agricultori protest demisie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close