Antena 3 CNN Actualitate Primele declaraţii ale agresorului copiilor din parc: "Am plâns. Sunt mereu furios şi vreau să merg la psihiatru”

Primele declaraţii ale agresorului copiilor din parc: "Am plâns. Sunt mereu furios şi vreau să merg la psihiatru”

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 17:31 08 Feb 2021 Modificat la 17:31 08 Feb 2021
o_1eu13m7lc1lnr14f21mgb1ucd1c16b.jpg

Imaginile şocante cu bărbatul din Hunedoara, care a bătut crunt doi copii la un loc de joacă, au şocat o ţară întreagă. Individul, care a dat dovadă de violenţă fără margini, după ce a dat de pământ cu un copil de 13 ani şi cu fiul concubinei sale, în vârstă de 7 ani, a petrecut noaptea în arest şi a fost prezentat instanţei, luni, cu propunere de arestare preventivă.

Din cauza furiei agresorul şi-a pierdut cumpătul

Surse apropiate anchetei au declarat că agresorul a mărturisit că era foarte furios pentru că băiatul de 13 ani l-ar fi lovit violent pe fiul sau vitreg în vârstă de 7 ani.


"A spus că era furios pentru că băiatul de 13 ani l-a lovit pe copilul lui destul de violent. A mai spus că sub imperiul furiei şi-a pierdut cumpătul. Erau nişte conflicte mai vechi între cei doi copii", a declarat o sursă din apropierea anchetei pentru ziare.com.

Ajuns în arest, bărbatul a mărturisit că regretă fapta şi a început să plângă spunând că "este mereu furios şi vrea să mearga la un psihiatru", informează sursa citată.

Cine este bărbatul care dat de pământ cu un copil de 13 ani în parc

Între timp, identitatea agresorului a fost dată publicităţii. Alexandru Cobzaru a crescut într-o familie săracă. El este angajat ca muncitor în cadrul Primariei Hunedoara. Copilul cu care era în parc este al concubinei sale dintr-o relaţie anterioară. El mai are un copil şi înca unul pe drum, concubina sa fiind însărcinată.

Ce spun psihologii despre acest caz

"Furia este o emoție pe care fiecare dintre noi o avem. Aceasta ne transmite că interpretăm ceva fiind nedrept sau trăim o nedreptate.

Emoțiile nu sunt bune sau rele, ele doar sunt. Comportamentul pe care îl avem atunci când simțim furie poate fi acceptat sau nu, ne poate face rău nouă înșine sau celorlalți.

Nevoia de a ne cunoaște pe noi înșine de a învața cum să ne auto-reglam comportamentul și să ne calmăm este esențială.

Aceasta abilitate de auto-reglare este un "cadou" dar și o necesitate pentru noi înșine și pentru copiii noștri. Copiii învață să se împrietenească cu emoțiile prin imitație, având ca model persoanele reprezentative din viața sa.

Igiena emoțională sau grija pentru propria persoană ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi

Emoțiile vin din partea creierului care acționează instinctiv, din impus, și nu logic și rațional, de aceea este nevoie să învățăm cum să le gestionam. Atunci când emoțiile și în special cele pe care le etichetăm ca fiind negative (tristețe, furie) ne afectează viaţa este momentul să mergem la un specialist care să ne ajute.

În urma oricărui eveniment care a avut impact emoțional asupra copilului sau care s-a întâmplat brusc și îi schimbă viaţa, mersul la un specialist poate ajuta copilul să facă față mai bine situației.

Un specialist, un psihoterapeut poate ajuta atâta familia cât și copilul să integreze situația și sa se simtă mai bine", a spus pentru antena3.ro Elena Gheoculescu, psiholog clinican şi psihoterapeut integrativ.

Starea copilului de 13 ani 

Conform tomografiei şi investigaţiilor efectuate de medicii de la Spitalul Judetean de Urgenţă (SJU) Deva, în urma impactului cu solul, copilul de 13 ani a suferit o fractura la cap, cu pierdere de constienţă.

"Copilul are o fractură la osul occipital. Este un traumatism cranian grav, de luat în seama, cu pierdere de constienţă şi cu amnezie retrogradă", a declarat luni, directorul medical al SJU Deva, potrivit Agerpres.

Copilul este stabil şi se afla internat la Chirurgie Pediatrică. Medicii nu exclud posibilitatea ca pacientul să fie transferat la secţia de Neurochirurgie, în funcţie de evoluţia sa.

 

 

 

 

×
TOP articole
x close