Antena 3 CNN Actualitate Agitaţie la mormântul lui Nicolae Ceauşescu: Fostul dictator ar fi împlinit 92 de ani (VIDEO)

Agitaţie la mormântul lui Nicolae Ceauşescu: Fostul dictator ar fi împlinit 92 de ani (VIDEO)

Agitaţie la mormântul lui Nicolae Ceauşescu: Fostul dictator ar fi împlinit 92 de ani (VIDEO)
26 Ian 2010   •   20:53

Dacă ar mai fi fost în viaţă, Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit astăzi 92 de ani. Unii l-au regretat, alţii dimpotrivă. Cu siguranţă, însă, nimănui nu i-a rămas indiferent. În cimitirul Ghencea, nostalgicii s-au adunat din nou la mormântul fostului dictator.

25 de ani, Scorniceşti era un punct de reper în România. Era locul în care s-a născut "conducătorul mult iubit". Acum pare un sat cu pretenţii de oraş, rupt parcă de restul ţării. Doar o casă simplă ţărănească mai aduce aminte de Nicolae Ceauşescu.

În Scorniceşti era sărbătoare ori de câte ori partidul anunţa vizita cuplului Ceauşescu. Oraşul arăta impecabil. Pe bulevardul Muncii, botezat de Ceauşescu, de 20 de ani nu a mai fost forfotă. Câţiva locuitori au ieşit la sfat şi au depănat amintiri.



Dacă înainte de 1989 erau invidiaţi, acum îşi blestemă zilele. Tinerii au plecat cum au terminat liceul, iar cei care şi-au pierdut locul de muncă trăiesc acum din şomaj.

Paradele de ziua lui Ceauşescu sunt amintiri vechi pentru cei din Scorniceşti. Nu le lipsesc vizitele dictatorului şi aniversările forţate, dar le lipsesc locurile de muncă şi casele de la stat.

Agitaţie a fost, însă, la mormântul lui Ceauşescu. În Bucureşti, an de an la cimitirul Ghencea se adună nostalgicii Epocii de Aur. Aici se simt cel mai aproape de "conducătorul iubit" şi-l pot sărbători cum se cuvine.


Observator

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close