Antena 3 CNN Actualitate Aflaţi principalele cauze ale corupţiei din Ministerul de Interne!

Aflaţi principalele cauze ale corupţiei din Ministerul de Interne!

Aflaţi principalele cauze ale corupţiei din Ministerul de Interne!
01 Sep 2007   •   12:27

Salariile mici şi promovările pe pile sunt cele mai importante cauze ale corupţiei din Ministerul de Interne. Acestea sunt concluziile unui sondaj realizat de Direcţia Generală Anticorupţie. Jumătate dintre participanţii la studiu consideră că majorarea salariilor ar mai frâna corupţia din instituţie. O treime dintre cei care au răspuns sondajului consideră că nivelul salariilor din Ministerul de Interne este cel mai important factor care determină corupţia. Este urmat de promovarea pe bază de pile şi de birocraţia excesivă.

De asemenea, aproape un sfert dintre cei chestionaţi au spus că influenţa politicului cauzează corupţie în Ministerul de Interne. Ca măsuri de stopare a corupţiei, două treimi dintre cei chestionaţi consideră că sancţionarea drastică a corupţilor ar fi măsura cea mai eficientă. Aproape 60% au apreciat că mărirea salariilor ar frâna corupţia din Ministerul de Interne. Alte măsuri anti-corupţie ar fi educarea personalului din minister, precum şi a oamenilor, de a nu primi sau oferi ?atenţii?. Mediatizarea cazurilor de corupţie din Minister ar fi o măsură bună în opinia a 42% dintre participanţii la sondaj.

Studiul a fost realizat de Direcţia Generală Anticorupţie în perioada iunie-iulie 2007 pe un eşantion naţional de 1.200 de persoane reprezentative în rândul personalului din Ministerul de Interne.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close