Antena 3 CNN Actualitate Afacerea Fregata. România refuză alte proiecte

Afacerea Fregata. România refuză alte proiecte

Afacerea Fregata. România refuză alte proiecte
23 Mai 2007   •   14:55

Compania din Marea Britanie care a vândut României cele două fregate acuză Ministerul Economiei că nu vrea să-şi ia banii înapoi. Mai exact, în schimbul celor 116 milioane de lire plătite pentru vapoare, industria românească ar trebui să primească de la britanici comenzi de aceeaşi sumă. Numai că, spun britanicii, ministerul economiei refuză proiectele propuse de companie.

Reprezentanţii Bae Systtems susţin că Ministerul Economiei nu respectă termenul prevăzut de lege pentru a formula un răspuns la propunerile companie. ?În contract scrie că perioada în care poţi primi un răspuns favorabil sau nu, este de 30 de zile. Noi am aşteptat o dată 124 de zile pentru un răspuns şi de aici apar întârzierile. Este foarte frustrant să nu primeşti un răspuns imediat?, a declarat John McBeath, director off-set BAE Systems.

Firma britanică nu pierde nimic dacă nu îşi îndeplineşte clauzele contractuale pentru că înţelegerea a fost încheiată între cele două guverne - român şi britanic. Practic firma mai are la dispoziţie doar un an pentru a face propuneri de investiţii în economia românească. România a cumpărat în 2003 două fregate de la compania Bae Systems pentru care a plătit 11 6 milioane de lire.

Autorităţile britanice şi române anchetează însă modul în care s-a încheiat acest contract, firma britanică fiind suspectactă că ar fi plătit cu comision ilegal de 7 milioane de lire pentru încheierea afacerii. Ministerul Economiei nu a răspuns la acuzaţiile britanicilor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close