Antena 3 CNN Actualitate Aeroportul Băneasa se deschide. Vila de lângă pistă e încă în picioare (VIDEO)

Aeroportul Băneasa se deschide. Vila de lângă pistă e încă în picioare (VIDEO)

Aeroportul Băneasa se deschide. Vila de lângă pistă e încă în picioare <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Aug 2007   •   18:47

În aeroportul din Băneasa e forfotă, însă la casa de lângă pistă e linişte. Clădirea ridicată peste noapte în mijlocul sistemului de iluminat al aeronavelor este încă pe locul ei, deşi ar fi trebuit să dispară înainte de deschiderea aeroportului. Cursele pe Băneasa se reiau de sâmbătă noaptea. Proprietarul clădirii a promis că o dărâmă până pe 15 august. Demolarea casei a fost lăsată însă pe ultimul moment.

Şi nu e singura problemă pentru aeroport. Oficialii aeroportului au descoperit că ultimul stâlp e şi el pe o proprietate privată. A unui bucureştean care a cumpărat terenul anul trecut, când auzise că aeroportul se va închide. Nu îi lasă să repare sistemul de lumini pînă când nu e despăgubit.

După ce au operat trei luni în altă parte, avioanele se întorc pe aeroport joi. Întâi aparatele de capacitate mică, apoi cele mari, ale companiilor low-cost. Pista construită acum dintr-un asfalt care îi asigură elasticitatea e gata şi marţi trebuie autorizată.

Mai multe ghişee pentru controlul biletelor, porţi de plecare, locuri de parcare şi săli mai spaţioase. Aşa va arăta aeroportul din Băneasa când va fi redeschis. Din toamnă reîncepe şantierul. Se construieşte un terminal nou pentru plecări, care trebuie să fie gata până la primăvară.

Clădirea trebuia să dispară înaintea deschiderii:  

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close