Activiştii de la Roşia Montană ies azi în stradă pentru a-şi cere dreptul la locuri de muncă şi la o viaţă decentă. Sindicatul “Viitorul Mineritului” organizează o adunare publică în Piaţa din Roşia Montană pentru a arăta ţării că s-au săturat să vorbească alţii în numele lor. „Roşia Montană se salvează la Roşia Montană” - este unul dintre mesajele afişate pe bannerele arborate pe clădirile din zonă de către participanţi la adunarea publică.
Preşedintele sindicatului „Viitorul Mineritului”, Cristian Albu, a declarat că acest eveniment se organizează „pentru a arăta ţării întregi că ne-am săturat să vorbească alţii în numele nostru, că nu mai putem accepta ca alţii să ceară măsuri pentru <salvarea noastră> prin pieţe pe la Bucureşti, sub pretextul că ne vor binele”.
Sâmbătă, în Piaţa Constituţiei, Asociaţia „Alburnus Maior”, care se opune proiectului, organizează un miting de protest, intitulat „Vrei să salvezi Roşia Montană: Demonstrează!” Printre oamenii prezenţi la adunarea de la Roşia Montană se numără nu numai localnici, ci şi oameni veniţi cu autobuze din alte localităţi din Munţii Apuseni. Oamenii au pancarte pe care stă scris „Jos şomajul!”, „Vrem minerit”, „Vrem să muncim, nu să murim”, „Vrem locuri de muncă, nu locuri de veci”, „Stăm pe aur şi murim de foame”. Gabriel Resources, compania interesată de zăcămintele de la Roşia Montană, a investit până în prezent circa 400 de milioane de dolari, în condiţiile în care nu a demarat exploatarea propriu-zisă a zăcământului auroargintifer. Din estimările iniţiale, la Roşia Montană ar fi 320 de tone de aur şi 1.600 tone de argint.