"România sigur că își poate asigura rolul de diplomație activă, rol pe care l-a mai avut odinioară, sau poate rămâne în siajul unor decizii pe care le iau partenerii noștri europeni și Nord-Atlantici în virtutea prezenței noastre în aceste structuri", a declarat acesta.
"Sunt multe lucruri pe care trebuie să le urmărești într-o astfel de situație. Valoarea de precedent unor astfel de gesturi este și ea extrem de sensibilă, atât pentru spațiul de la cealaltă graniță a noastră, republica Moldova. Avem niște ambiții pe teritoriul României ale unor cetățeni mai exaltați de etnie maghiară, care doresc să impună tot felul de formule autonomiste", a declarat Adrian Ursu.
"În clipa de față se impune o detaliere mai precisă a ceea ce face România. Cred că ar fi oportun ca domnul Corlățean, să expună liniile de forță ale mandatului său în această chestiune. Poate că ar fi firesc ca pentru prima dată, cetățenii României să știe inclusiv ce li se pregătește într-o relație externă", a mai adăugat realizatorul emisiunii "Secvențial".