Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Streinu Cercel: Acest lucru nu a fost spus în comunicatul despre starea de sănătate a lui Trump!

Dr. Adrian Streinu Cercel: Acest lucru nu a fost spus în comunicatul despre starea de sănătate a lui Trump!

După informația potrivit căreia președintele Donald Trump a fost tratat pentru coronavirus cu dexametazonă, medicul Adrian Streinu Cercel a declarat că această substanță se folosește la noi în țară încă de la începutul pandemiei. Însă doctorul a mai venit cu o informație uriașă care nu apare în comunicatul despre starea de sănătate a președintelui.

Dr. Adrian Streinu Cercel: Acest lucru nu a fost spus în comunicatul despre starea de sănătate a lui Trump!
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    05 Oct 2020   •   13:15

”Dexametazona a fost folosită încă de la începutul pandemiei. Noi am folosit-o la București și în toată țara încă de la sfârșitul lui februarie. Așa că nu este niciun fel de noutate. Au încercat niște colegi din Marea Britanie să vină acum o lună sau două să spună ce minunăție au descoperit ei cu dexametazona. 

Ce nu s-a spus până acum în comunicat este că președintele Statelor Unite a primit niște anticorpi monoclonali, împotriva proteinelor spike sau de vârf. Anticorpii monoclonali se pot folosi și împotriva infecției la un contact.

Ce vreau să vă anunț este că noi deja avem depus la ANMDM un proiect pentru astfel de anticorpi monoclonali. Așteptăm și noi rezoluția de la ANMDM”, a declarat profesorul la Antena 3 în emisiunea Andreei Sava.

Dr. Streinu Cercel: Virusul e pe stradă. Nu mergeți fără mască!

Medicul Adrian Streinu-Cercel susține că în momentul de față toată lumea ar trebui să poarte mască, de dimineață și până seara.

”Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic.

Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a spus Adrian Streinu-Cercel, duminică seară, la Antena 3.

Adrian Streinu-Cercel: Trebuie să înțelegem că masca este cea care ne protejează

”Trebuie să înțelegem că masca este cea care ne protejează, cu o singură condiție: să acopere și gura și nasul și să fie purtată tot timpul. Dacă o astfel de mască se umezește, ea evident că trebuie să fie schimbată dar și schimbarea asta nu trebuie să fie făcută alandala.

Masca respectivă trebuie să fie pusă într-un coș și de acolo să poată fi dusă în așa fel încât să nu mai intre în contact cu mediul înconjurător pentru că dacă o mască este aruncată la un coș de gunoi pe stradă sau aruncată pe jos și este și contaminată vă dați seama că de acolo virusul pleacă, pentru că nu-l ține nimic să stea pe mască”.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close