Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul "Trofeul calităţii"

Adrian Năstase, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul "Trofeul calităţii"

Adrian Năstase, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul "Trofeul calităţii"
20 Ian 2009   •   15:01

Adrian Năstase a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul ?Trofeul Calităţii?. Năstase este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.
Potrivit procurorilor, este vorba despre un simpozion intitulat ?Trofeul Calităţii în Construcţii?, pentru care s-au colectat taxe de participare, banii ajungând ulterior în contul fostului premier care i-a folosit în campania electorală.
Dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dat fiind faptul că la momentul respectiv, Adrian Năstase deţinea funcţia d eprim ministru.
Pentru participarea la simpozion taxele erau stabilite la 5 milioane de lei vechi, pentru persoanele fizice şi 15 milioane pentru persoanele juridice, în urma organizării simpozionului rezultând suma de aproximativ 67 de miliarde de lei vechi.
În acest dosar este cercetat şi fostul inspector general în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Paula Jianu. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată, spălare de bani în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sub forma participaţiei improprii şi în formă continuată, fals intelectual la Legea contabilităţii, săvârşite sub forma participaţiei improprii şi în formă continuată, folosirea creditului societăţii într-un scop contrar intereselor societăţii sub forma participaţiei improprii şi în formă continuată.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close