Antena 3 CNN Actualitate Adrian Nastase iese la atac. A dat în judecată ISC, pe care îl acuză că i-a afectat demnitatea

Adrian Nastase iese la atac. A dat în judecată ISC, pe care îl acuză că i-a afectat demnitatea

Adrian Nastase iese la atac. A dat în judecată ISC, pe care îl acuză că i-a afectat demnitatea
Foto: Agerpres
14 Mai 2013   •   09:08

Pentru prima oară de când a ieşit din închisoare, fostul premier Adrian Năstase aduce acuzaţii instituţiilor statului. A dat în judecată Inspectoratul de Stat în construcţii, pe care îl acuză că i-a afectat demnitatea.

Nastase spune că, în luna februarie, reprezentanţii instituţiei au minţit când au spus că fostul demnitar nu a vrut să plătească partea sa de prejudiciu din dosarul Trofeul Calitaţii, de aproximativ 750.000 de euro.

În solicitarea formulată la Judecătoria Sectorului 5, fostul demnitar arată că intenţia sa de a plăti suma de aproximativ 3,4 milioane lei, partea sa de prejudiciu fixată de instanţă în dosarul Trofeul Calităţii, a fost stopată de refuzul iniţial al Inspectoratului de Stat în construcţii, de a accepta banii.

Adrian Năstase consideră că imaginea sa a fost afectată de către comunicatul de presă emis de Inspectorat pe 13 februarie, în care NU era menţionat refuzul instituţiei de a lua banii.

Mai exact, fostul premier cere ca ISC să informeze publicul cu privire la ce s-a întâmplat în realitate în legătură cu prejudiciu, după condamnarea sa la doi ani de închisoare.                                                                                           

Primul termen al procesului deschis de Adrian Năstase va avea loc pe 4 iunie, la Judecătoria Sectorului 5.

Năstase a achitat prejudiciul invocat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, calculat în dosarul Trofeul Calităţii, încă din luna februarie. Năstase avea de plătit 750.000 de euro, sumă care a ajuns în conturile ISC.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, la 1 februarie, cererea Inspectoratului de Stat în Construcţii de încuviinţare a executării silite a lui Adrian Năstase cu peste 3,3 milioane de lei din prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii, decizia neputând fi contestată.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close