Institutul Naţional de Medicină Legală a primit, în 25 iunie, de la managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca o adresă prin care, pe baza registrului medical redactat şi semnat de echipa de medici curanţi, se solicită un răspuns la întrebările adresate unităţii sanitare de către Serviciul de Investigaţii Criminale din Poliţia Criminale, respectiv dacă Adrian Năstase poate fi transportat în vederea tratării în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
"Prin adresa nr. A8/6393/26.06.2012 am comunicat managerului Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, ceea ce comunicasem şi DGPM - Serviciul de Investigaţii Criminale, respectiv faptul că evaluarea stării de sănătate a pacientului în vederea transportului revine în sarcina medicului/medicilor curant/curanţi (conform Ordinului MS nr. 1091 din 07.09.2006", a precizat INML.
Marţi, 26 iunie, Poliţia Capitalei a solicitat efectuarea unei expertize medico-legale, din care să rezulte dacă afecţiunile medicale pe care le prezintă Adrian Nastase pot fi tratate în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi dacă aceste afecţiuni permit transportarea în siguranţă a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.
"În 26.06.2012, printr-o adresă trimisă prin fax şi curier, ne-am adresat managerului Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, solicitând luarea măsurilor necesare prezentării pacientului Năstase Adrian la INML «Mina Minovici», cu toate documentele medicale relevante, în data de 27.06.2012, începând cu ora 9.00-12.00, când se întruneşte comisia medico-legală pentru amânarea sau întreruperea executării pedepselor privative de libertate din motive medicale", a precizat INML, marţi, în comunicatul remis agenţiei de presă Mediafax.
Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii".
Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.
Avocatul Ion Cazacu a depus, în 25 iunie, la instanţa supremă o contestaţie în anulare în legătură cu condamnarea lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". Judecarea contestaţiei în anulare a fost stabilită de instanţa supremă pentru 1 octombrie, însă avocaţii fostului premier vor cere preschimbarea termenului.
Citeşte şi: DNA a început urmărirea penală împotriva doctorului Brădişteanu. Kovesi: "Diagnosticul este suspect"
Adrian Năstase, alături de ceilalţi inculpaţi în dosarul Trofeul Calităţii, trebuie să despăgubească statul cu 1,45 milioane de euro